ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a primozK » Če Apr 12, 2012 5:13 pm

V mesecu juniju se odpravljamo 4 članska ekipa na potovanje po ZDA. In sicer letimo iz Dunaja v New York (JFK) - 14.06.2012! Na JFK bi nja prispeli 12:55 po lokalnem času! Namen imamo rezervirati Super 8 North Bergen! Edino kaj nas moti, da transfer iz letališča stane 140 usd! je kaka ugodnejša varianta? V tem motelu imajo redni Shutl na Manhattan zato bi takoj, ko bi se razpakirali, nekaj pojedli in gasa proti Manhattnu. Tam bi se pridružili tej turi: http://www.citysightsny.com/tourpage.php?item=SNY za 82 uSD po osebi! Najprej ogled Upper Manhattan in Harlem, nato večerno turo po New Yorku. Potem z shutlom nazaj. Zjutraj po zajtrku se bi takoj odpravili na turo po spodnjem delu Manhattna, se zapeljali do kipa svobode in otoka Ellis. nato bi se priključili Brooklyn turi in tako nazaj do izhodišča. Sledila bi vožnja z ladjico, ki traja cca 90 min in nato Emipre State bulding ali Top of the rock (Kaj svetujete iz katere stavbe je lepši rzagled in seveda manj gužve?) Pred obiskom ene izmed stolpnic bo seveda treba dati kaj pod zob. Nato se bomo polni vtisov odpravili v motel ali pa še enkrat na nočno turo po New yorku, če se nam bo prvi dan dopadlo.
Naslednje jutro se bomo odpravili z busom proti DC-ju. Na Union station bomo v boxih pustili prtljago in se podali raziskovat Washington. Malo pred polnočjo se bomo z busom popeljali do Buffala, kjer nas bo pričakal sorodnik enega izmed nas, ki živi v Hamiltonu in nam bo v prihodnjih dneh pokazal lepote tega dela Kanade. Njaprej pa seveda Niagarske slapove.
20. ali 21.06. nas bo sorodnik odpeljal ali do Buffala ali Detroita, od koder se bomo z letalom odpravili proti Denverju. Tam bomo najeli avtomobil in se njprej popeljali do spomenika Crazy Horse. postanek za fotografijo in preteg nog. Sledi vožnja do Mount Rushmore in na koncu Bear Country USA. Nočitev v Rapid Cityu.
Naslednje jutro odhod proti Devils Tower in naprej proti Billingsu, od koder nas bo naslednje jutro pot vodila v Yellowstone.
Naslednje jutro sledi pot kot je v priponki.
Iz Idaho Fallsa pa se bomo odpravili proti Green River, Utah, kjer bomo prespali.
naslednje jutro se bomo odpravili proti Arches NP in se bomo z avtom zapeljali do razglednih točk. Nimamo namena se sprehajati do obokov, ker za to rabiš veliko več časa kot ga imamo na razpolago.
Po 4 urah vožnje po NP, sledi pot naprej proti Monument Valley, kjer se bomo pravtako z avtom zapeljali do razglednih točk in poslikali čudovito naravo. Sledi vožnja do mesteca Page, kjer bomo prespali.
Naslednje jutro sledi pot proti Bryce Canyonu in nato pot proti Las Vegasu.
Nočitev v Las Vegasu in nasledji dan izlet z lokalno agencijo v Hoover dam in Grand Canyon. 80 USD/osebi z zajtrkom in kosilom.
Nočitev v Las Vegasu.
Sledi vožnja do Death Valley in nato proti Bakersfieldu, kjer bomo prenočili.
Naslednje jutro pot do Sequia NP in prenočitev v Fresnu od koder se bomo naslednje jutro podali proti YOsemit NP. Sledi vožnja DO Haywarda, kjer sledi nočitev.
Po zajtrku sledi vožnja do San Francisca in ogled le-tega. Pozno popoldan vožnja do Montereya, kjer bomo prespali.
Sledi vožnja po Route 1. Vze do Santa Barbare, Malibuja, Santa Monice, Venice Beach do Long Beach, kjer bomo prespali.
zjutraj ogled Long Beacha in odhod proti San Diegu. V San Diegu bomo prenočil 2x in si med drugim ogeldali Balboa ZOO in Sea WOrld, Coronado,... Če bo čas bomo skočili na kosilo v Tijuano.
05.07. sledi pot nazaj v Los Angeles lax area, kjer bomo zadnji dve noči prespli. 05.07. si bomo ogledali znamenitosti LA-ja, 06.07. pa bo čas za ležanje na plaži. 07.07.2012 pa pakiranje in let domov proti Rimu in nato Budimpešti.

Prosil bi za nasvete! hvala in lep pozdrav

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a VinS » Če Apr 12, 2012 9:17 pm

Pozdravljen in dobrodošel na forumu!

Prvega dela (vzhoda) se bom samo bežno dotaknil, ker vidim, da si dobro oddelal, pa tudi ne poznam ga tako dobro kot zahod. 140 usd se mi zdi ogromno za transfer, to bi moral biti že taksi cenejši, varianta pa je tudi, da najamete avto za en dan in se odpeljete do motela in ga potem recimo vrnete naslednji dan na Mannhatanu. Za prevoz iz JFK poglej tudi stran http://gonyc.about.com/cs/airlinesairports/a/getto_jfk.htm.

O poti po zahodu pa pošteno povedano imam mešane občutke. Videti veliko v malo časa je vedno zahtevno opravilo. Bear Country USA ima npr. živali, ki jih boste z malo sreče videli v naravi v Yellowstonu (Bizone zagotovo, medvede verejtno, pa jelenjad, mogoče volka) ali pa v San Diego zoo. Če ne pridete v Denver ravno zvečer bi predlagal, da se takoj odpravite ven in proti Rapid City, si ogledate Mt. Rushmore ter potem proti Devils tower in nekje na poti spite. Naslednji dan ste tako že lahko v Yellowstonu.

Potem naprej se mi zdi prece bolje(in bližje) iti na jugu iz Yellowstona in spati v lepem mestecu Jackson (večkrat izbrano tudi kot najboljše smučišče na svetu), ker se spotoma pelješ še čez narodni park Grand Teton (btw, splača se vam kupiti letno karto za narodne parke, lahko jo tudi samo enkrat podpišete in jo potem v Sloveniji prodate naprej (na voljo sta dve mesti za podpise)). Mi smo spali v Motelu6, zelo poceni in relativno blizu centra. Od tam naprej potem do narodnih parkov južne Utah se lahko ustavite v olimpijskem parku v Park City-u (in se npr. peljete z bobom na kolesih po olimpijski stezi) in/ali v zelo lepo urejenm centru Salt Lake Citya z mormonskim templjom. V južni Utah pa razmisli o naslednji poti: najprej Bryce (prenočevanje pred njim, idealno bi bilo še ujeti zvečer sončni zahod), nato naslednji dan zopet malo Bryce, pa potem po panoramski UT12 skozi Capitol Reef NP do Moaba. Naslednji dan Arches in Dead Horse point, nato skozi Monumant Valley (se samo pelješ skozi, najbolje pozno popoldne, ko so lepe rdeče barve) do Page. Tam potem naslednji dan ob 12h Antelope Canyon, pred tem še hiter skok na Horseshoe band in popoldne na sončni zahod na Grand Canyon (south rim) ter spat v Williams. Naslednji dan še postanek Seligman (Route 66) ter mimo Hoovers dam do Las Vegasa, tako da vam od tam ni potrebno jemati ture, ki peljejo le na bistveno manj zanimiv zahodni del Grand Canyona. Tako se lahko že naslednji dan odpravite naprej proti Death Valley. Od tam pa se vam absolutno splača iti po Hwy 395 proti severu, cesta je 4-pasovnica in zelo lepo razgledna in je hitreje in neprimerno lepše kot po južni strani Sierre Nevade. Nato mimo Mono Lake (zelo lepo, če pa je čas pa je nepozabno tudi mesto duhov Bodie, kakšnih 45 min ovinka v eno smer) čez 3000m visok Tioga pass(prej preverite, če bo že odprt, trenutno kaže z 98% verjetnostjo, da bo odprt že sredi maja, poglej še razgledno točko Olmsted point) v Yosemite in naprej proti San Franciscu. Od tam naprej ni kaj dodati, mogoče to, da je bilo meni osebno za LA dovolj 4h (zvezde, vožnja skozi Beverly hills in razgled na napis ter plaže),tako da je skoraj dva dni pri drugače tako natrpanem urniku po mojem mnenju povsem brez zveze, če se ne gre v kakšen zabaviščni park.

Toliko zaenkrat, kar vprašaj če te še kaj zanima ali če sem bil kje nejasen. Mogoče še to - večina zveznih držav pošilja avtokarte in vodiče brezplačno tudi v Slovenijo, če se naročiš na uradnih straneh turističnih organizacij posameznih zveznih držav, npr. http://www.visitcalifornia.com/Visitors-Guide/Step-1/.

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a primozK » Pe Apr 13, 2012 9:20 am

Denver - crazy horse - mount rushmore je mislim, da dovolj za prvi dan vožnje. Na letališče pridemo zjutraj sicer; rent a car nekje ob 10.00 vzamemo. Računam, da se bomo nekje ustavili v trgovini in nekaj pojedli, kar vzeme dodatno uro. Vožnje pa je tako ali tako za 7 ur. Če gremo v bear country usa pa pridemo nekje ob 21.00 v motel. Če ne pa ob 19.00 kar je se mi zdi ok, da si nekaj za večerjo poješ v miru in odpočiješ za drugi dan.
Gore in neke vožnje po serpentinah nas ne zanimajo. Če bi hotel v gore bi šel v slovenske alpe. Grand Teton mi po slikah ni nič posebnega. Mi bomo kar šli za Idaho Falls in nato Green RIver, od koder imamo manj kot uro do Arches NP.
Antelope Canyon lahko obiščeš samo z lokalnimi vodiči. Ujeti moraš pravo uro, da imaš res najlepše možne barve v teh votlinicah. Me ne zanima, da bi celi dan čakal, da bi šel na ta izlet; smo 4-je in se nam ne splača. Iz Page se bomo raje zapeljali do North Rima, saj je, sem gledal po slikah, kar zelo zanimiv tudi iz te strani. Edino kaj je, da je zelo iz poti in mi časovno ne gre z prenočišči, saj jih med North Rimom in Bryce Canyonu ni. Edino, če grem prespat v Hurrican in nato drugo jutro proti Bryce Canyonu bi bila opcija. In nato nočitev Las Vegas.
Sledi naslednje jutro pot proti Death Valley in nato doj za bakersfield. Ni semi za cijaziti preko teh prelazov. Če bomo izpustili Sequio NP se bomo zapeljali do Fresna in tam prespali.
V los Angelesu imamo namen v parih urah pogledat Holywood, Beverly Hills, Bel Air,... Potem pa lenarjenje do odhoda domov.
V San Diegu bomo obiskalo Balboa Zoo, če nebomo šli skozi Bear Country USA. Če ne bomo raje šli pogledat Sea WOrld! Ali ali! Drugi dan pa sprehod v tijuano in na Coronado. Popoldne pa obisk kake plaže.

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a VinS » Pe Apr 13, 2012 10:16 am

primozK napisal/-aColonDenver - crazy horse - mount rushmore je mislim, da dovolj za prvi dan vožnje. Na letališče pridemo zjutraj sicer; rent a car nekje ob 10.00 vzamemo. Računam, da se bomo nekje ustavili v trgovini in nekaj pojedli, kar vzeme dodatno uro. Vožnje pa je tako ali tako za 7 ur. Če gremo v bear country usa pa pridemo nekje ob 21.00 v motel. Če ne pa ob 19.00 kar je se mi zdi ok, da si nekaj za večerjo poješ v miru in odpočiješ za drugi dan.
Gore in neke vožnje po serpentinah nas ne zanimajo. Če bi hotel v gore bi šel v slovenske alpe. Grand Teton mi po slikah ni nič posebnega. Mi bomo kar šli za Idaho Falls in nato Green RIver, od koder imamo manj kot uro do Arches NP.
Antelope Canyon lahko obiščeš samo z lokalnimi vodiči. Ujeti moraš pravo uro, da imaš res najlepše možne barve v teh votlinicah. Me ne zanima, da bi celi dan čakal, da bi šel na ta izlet; smo 4-je in se nam ne splača. Iz Page se bomo raje zapeljali do North Rima, saj je, sem gledal po slikah, kar zelo zanimiv tudi iz te strani. Edino kaj je, da je zelo iz poti in mi časovno ne gre z prenočišči, saj jih med North Rimom in Bryce Canyonu ni. Edino, če grem prespat v Hurrican in nato drugo jutro proti Bryce Canyonu bi bila opcija. In nato nočitev Las Vegas.
Sledi naslednje jutro pot proti Death Valley in nato doj za bakersfield. Ni semi za cijaziti preko teh prelazov. Če bomo izpustili Sequio NP se bomo zapeljali do Fresna in tam prespali.
V los Angelesu imamo namen v parih urah pogledat Holywood, Beverly Hills, Bel Air,... Potem pa lenarjenje do odhoda domov.
V San Diegu bomo obiskalo Balboa Zoo, če nebomo šli skozi Bear Country USA. Če ne bomo raje šli pogledat Sea WOrld! Ali ali! Drugi dan pa sprehod v tijuano in na Coronado. Popoldne pa obisk kake plaže.


Ameriški prelazi in naši prelazi so kot noč in dan (glede cest), čez večino prelazov lahko voziš po tempomatu 60-70mph (cca 100 kmh), kar je enako hitro kot po avtocestah. Če ne verjameš poglej na street view od Google maps, imaš vse te ceste notri. Če greš iz Death Valley na Bakersfield imaš do Yosemite 680km/7:38 vožnje, če pa greš na Tioga pass pa 446km/5:20 vožnje(vse po google maps), s tem da imaš po prvi poti lahko še gnečo na avtocestah, pokrajina pa dolgočasna, pri drugi pa se boš vozil po praznih 4-pasovnicah po lepi naravi. Mislim da tukaj res ni dileme. Podobno Yellowstone-Green river. Če greš od gejzirjev pri jezeru Yellowstone imaš preko Idaho Falls 883km/9:48h, preko Grand Teton, Jackson in naprej na avtocesto pa 825km/9:28. Grand Teton ti ne vzame nič časa, se pelješ po ravnini po glavni cesti in uživaš v lepih razgledih, lahko se ustaviš ob jezeru (cesta gre čisto zraven) in malo poslikaš, se raztegneš.
Če misliš na severni Grand Canyon potem se ti po moje bolj splača iti kot sem zgoraj predlagal, ker je ta north rim precej odročen, ta ovinek ti vzame 3.5h, pa še pametnih možnosti za nočitev ni (spiš sicer lahko v Kanabu (lani spali v http://www.aikenslodge.com/) ali pa pred Brycem, tam je nekaj motelov/bungalovov, mi smo spali v Harolds Place http://haroldsplace.net/_wsn/page2.html), nasprotno pri južnem GC imaš v Williamsu ogromno ugodnih motelov.
Drugače še enkrat premisli glede Yellowstona(mogoče lahko letiš kam drugam, Rapid City, Jackson, Salt Lake City), glede na tvoj plan boš porabil 2 dni in pol vožnje (cca 24h čiste vožnje), da boš dan in pol tam. Mi smo šli podobno pot pred štirimi leti - samo v obratno smer Denver...Bryce-Salt Lake City- Yellowstone - Rapid City - Denver, samo smo za ta del porabili cca 10 dni pa se je prijateljema še vedno zdelo, da smo preveč divjali (jaz bi sicer lahko šel hitreje). Če se tako odločite razmisli o kakšni nori varianti nočnih voženj (ceste so ravne, lepe, prazne, vožnja ni naporna, nastaviš tempomat, volan med noge pa milje hitro minejo), saj vas bo verjetno več voznikov. Po izkušnjah je lažje, da en dan max. šibaš (se pač voziš od jutra do večera z min. postanki) in potem naslednje dni uživaš, kot da si konstanto natempiran. Recimo greš ob 7h na večerjo, ob 8h pa namesto v hotel zopet na vožnjo, narediš 5h vožnje do 1h (skoraj vsi moteli so odprti 24h) in prišparaš cel dan. Naslednji dan pač malce dlje spiš in še skočiš za kakšno urico v bazen pa si kot nov. Mi smo to lani naredili 2x in se je super obneslo, smo recimo od 2h popoldne do 1h ponoči naredili tudi po 1000km, jaz sem vozil, žena in otroci pa so od 9h naprej spali v avtu.

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a primozK » Pe Apr 13, 2012 11:11 am

mogoče veš za kake poceni prenočišča pri yellowstonu; east entrance! Cody ali še bliže vhodu v Yellowstone!

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a VinS » Pe Apr 13, 2012 12:12 pm

primozK napisal/-aColonmogoče veš za kake poceni prenočišča pri yellowstonu; east entrance! Cody ali še bliže vhodu v Yellowstone!


Mi smo spali v enih bungalovčkih, samo je bilo že maja čez 100$ http://www.shoshonelodge.com/cabins.html.. Samo po mojem se vam splača priti po cesti 212 - severovzhodni vhod po Beartooth hwy (potem lahko spiš celo v Billingsu, ki je dve uri stran ali pa v kraju Red lodge in Cooke city (poglej Super8), ki sta bližje), potem čez Lamar Valley in Mammoth hot springs in/ali slap do West Yellowstone spat. Naslednji dan pa na Old Faithful, jezero in na jugu ven.

še to - za Super8 in druge hotele iste verige (Wyndham) lahko uporabiš kodo za popust Corporate ID 8000000066 (-20%).

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a primozK » So Apr 14, 2012 10:45 am

Majhne spremembe ture: namesto prenočitev Rapidy City v Spearfishu, naslednji dan namesto prenočitev v Billingsu, v Cook Silver Gate. Naslednji dan prenočitev v Evanstonu in ne Jacksonu, ker je Jackson soljen z ceno; Naslednji dan ogled Bryce Canyon in nato prenočitev v Torreyu. Nato ogled Arches NP, Dead Horse Point oz v obratnem vrstnem redu; prenočitev blanding oz če bi ob 05.00 štartal, tako, da bi bil 09.00 v arches NP, potem bi še isti dan obiskal Monument Valley. pa potem nočitev v Tuba Cityu ali Page-u! Malo bomo potegnili dan. Naslednje jutro pa grand canyon village. Prej pa razgledne točke desert view driev. Nato na Hermit road in pot proti Kingmanu. OD Seligmana proti Kingmanu po route 66. Mislim, da nam bo uspelo priti do Las Vegasa, z kratkim postankom na mostu Hoover Dam. Če nebo bomo prespali v Kingmanu in naslednje jutro proti Las Vegasu.
Iz Las Vegasa pa potem gremo po poti, ki ste jo svetovali. Izpustimo Sequia NP. Death Valley, tiogo pass, yosemit. Ostalo pa je tak klasika do SF in po route 1 do LA in naprej SD.

Zanima me ob kolkih so v teh motelih pripravljeni zajtrki? hvala in lep pozdrav

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a VinS » So Apr 14, 2012 11:58 am

primozK napisal/-aColonMajhne spremembe ture: namesto prenočitev Rapidy City v Spearfishu, naslednji dan namesto prenočitev v Billingsu, v Cook Silver Gate. Naslednji dan prenočitev v Evanstonu in ne Jacksonu, ker je Jackson soljen z ceno; Naslednji dan ogled Bryce Canyon in nato prenočitev v Torreyu. Nato ogled Arches NP, Dead Horse Point oz v obratnem vrstnem redu; prenočitev blanding oz če bi ob 05.00 štartal, tako, da bi bil 09.00 v arches NP, potem bi še isti dan obiskal Monument Valley. pa potem nočitev v Tuba Cityu ali Page-u! Malo bomo potegnili dan. Naslednje jutro pa grand canyon village. Prej pa razgledne točke desert view driev. Nato na Hermit road in pot proti Kingmanu. OD Seligmana proti Kingmanu po route 66. Mislim, da nam bo uspelo priti do Las Vegasa, z kratkim postankom na mostu Hoover Dam. Če nebo bomo prespali v Kingmanu in naslednje jutro proti Las Vegasu.
Iz Las Vegasa pa potem gremo po poti, ki ste jo svetovali. Izpustimo Sequia NP. Death Valley, tiogo pass, yosemit. Ostalo pa je tak klasika do SF in po route 1 do LA in naprej SD.

Zanima me ob kolkih so v teh motelih pripravljeni zajtrki? hvala in lep pozdrav


Prvi del se mi zdi super, Jackson pa je res drag, sem preveril Motel 6 in je v tem terminu 120$, ko smo bili mi pa 40$... Edino spomnil sem se vJacksonu imajo vsako sredo in soboto zvečer Rodeo, podobno tudi Cody.

Naprej se mi zdi da si preveč časa pustil za Grand Canyon - zelo impresiven res, samo vseeno če ne hodiš imaš 3h dovolj, ker razgledi se potem začnejo ponavljati. Idealno je da prideš ob kakšnih 3h popoldne iz vzhoda in se ustaviš na enem ali dveh razglednih točkah (tam pri stolpu npr.), potem pa pa parkiraš avto v vasi in greš z avtobusom na Hermit road na sončni zahod in potems pat v Williams. Če izpustiš Page greš lahko iz Blandinga zjutraj skozi Monument Valley, popoldne pa si na Grand Canyonu in imaš več kot dovolj časa (od Monument Valley do prvega razgledišča v GC je manj kot 3h vožnje). Od Williamsa do LAs Vegas pa je tudi z postankom na Route 66 le dobrega pol dneva, tako da ste ob 4h že lahko v hotelskem bazenu.

Zajtrki v poceni motelih so bolj tako tako, lahko tudi samo kakšni mafini in kava/čaj oz mleko in "cereals". V malce boljših so potem standard vaflji (si jih sam pečeš) in razni namazi, ker pa večinoma ni nič posebej pripravljeno tudi ni točne ure, stvari so pripravljene v posebni sobi in ko prideš prideš, če so pa ure pa recimo od 6/7 -9/10

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a primozK » So Apr 14, 2012 2:21 pm

Kateri hotel priporočate v Las Vegasu? Cenovno ugoden in dobra lokacija!

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012 od New Yorka do Los Angelesa

OdgovorNapisal/-a VinS » So Apr 14, 2012 6:27 pm

primozK napisal/-aColonKateri hotel priporočate v Las Vegasu? Cenovno ugoden in dobra lokacija!

Cene se precej spreminjajo, najboljša lokacija je Strip center do Strip South, nekje od križišča S. Las Vegas bulevard (=Strip) in Tropicana Av. na jugu do križišča Strip/Sands av. (hotel TI) na severu. Za Vegas običajno gledam na Expedia.com, imajo največ akcij. Če na hitro pogledam datum 28.6 (takrat enkrat mi morali biti tam, upam da med tednom ker je čez vikend vse 100% dražje) potem recimo dobiš čisto v centru Imperial Palace (lahko bi rekel da je prav pred njihovim vhodom center glavne ulice Strip), sicer malce starejši hotel, za 40$ na noč, pa še brez t.i. resort fee v višini od 7-20$ (ki je običajen pri drugih hotelih). Malce bolj severno sta sicer ugodnejša Circus Circus (bolj namenjen družinam) in Riviera, a je tam en del ulice ponoči precej neugleden, ker gre mimo propadlega gradbišča in ne bi ravno priporočal za nočni sprehod. Dobra varianta je tudi čisto centralni Bill's Gambling hall - 50$. To so vse male "manjši" (le kakšnih 500 sob) hoteli a z dobro lokacijo. Varianta je tudi večji hotel, ki je že sam po sebi znamenitost, lokacija pa je malenkost slabša, a še znotraj dela, kjer ni problem hoditi peš tudi sredi noči, kot npr. piramida Luxor za 55$, Excalibur za 58$, ter malce dražja a centralna Harrahs za 60$ in Monte Carlo za 68$. Zadnja dva hotela imata 4*, prejšnji po 3*. Lahko pa se tudi malo razvajate in recimo vzamete 5* čisto nov v stroggem centru Vdara za 119$ ali Trump (malo stran od centra ) za 110$. Imaš pa tudi na Expedii (ali podobno Hotwire ali Priceline) posebne akcijske ponudbe - recimo hotel 5* v strogem centru za 91$, s tem da ime izveš šele po plačilu (samo pri 5* in strogo omejeni lokaciji ravno ne moreš faliti), pa npr 4* za 47$ in 2* za 22$... če vzameš Las Vegas Strip - South Area Hotel ne moreš faliti, je vse dobra lokacija, tukaj je link
http://www.expedia.com/Unpublished-Rate-Hotels?c=3cf93291-24a9-49e1-bcd6-008fb233b65a&

Mi smo drugače na zadnjih dveh potovanjih spali v Hooters Hotel in Casino, ki je sicer 200m iz glavne ulice, a je bilo čisto OK, pa še cene so bile smešne (lani za 10$ na noč za vse 4), tako da ni čudno, da je le dva meseca po našem obisku bankrotiral :D , sicer še deluje a so cene vsaj trenutno precej višje.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov