najem avtomobila

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a VinS » Po Jan 07, 2013 10:07 pm

Aha, to je ta ponudba :) Osebno je nisem upal uporabiti, se je dalo dobiti podobno ceno tudi brez tega. Jaz sem leta 2011 direktno rezerviral pri Alamotu, vključno z njihovo Insiders kartico ter popustom na plačilo z VISA kartico (-40$) ter še nekim nemškim popustom (ki pa ga mislim ni več) in je bila cena primerljiva kot preko te ponudbe.

Sedaj malo manj spremljam te ameriške ponudbe, poglej še to: http://www.alamo-affiliate.de/airberlin_alamo_topbonus.htm ali pa to http://www.alamo.de/hotdeals/732/de/PPC-affiliate-20percent?iata_code=AL021240

Drugače pa zadnje čase kar preko tega mojega linka: http://www.billiger-mietwagen.de/?source=aff_Posvetu&m=b. Če boš primerjala bom zelo vesel, če poveš, kako se razlikujejo ponudbe.

Lp,Miha

sdamjana
PrispevkovCOLON 13
PridruženCOLON To Jun 05, 2012 7:54 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a sdamjana » Sr Jan 09, 2013 12:09 am

Zdravo!

A to si rezerviral direktno preko alamo.com? Ker (sicer že leta nazaj) je veljajo, da če rezerviraš preko ameriških strani, ni poleg zavarovanja in ga moraš plačati tam na licu mesta. Jaz imam tudi insiders kodo in Viso (sem tudi nek voucher codo našla).

No sem preverila tvoje linke:
- oba linka od Alama je znesek 437,62 eur za 20 dni renta -ampak standar paket, kar pomeni da Staatliche Haftpflichtversicherung zavarovanje ni do 1mio USD (npr pri master paketu je posebej omenjeno do 1 mio USD)....po večini drugje je do tega zneska.
- billiger-mietwagen.de pa je znesek 452,52 eur - tu pa imam problem ker ne vem katero rent podjetje mi bo potem na koncu ponudilo - kdaj pa izveš za katerega gre? Ker jaz sedaj gledam te firme zaradi plačila cestnine.
- prepaid.thrifty.co.uk pa je cena 461,56 eur

lp,

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a VinS » Sr Jan 09, 2013 3:42 pm

Poskusi še to ponudbo:
http://www.alamo.de/content/732/de/AffiliateContent/Roadside_Magazine
. Mislim, da ti nehče ne more dokazati, da nisi bralka revije Roadside Magazin:)

Glede rezervacije na .com strani pa je mislim da sedaj tako, da če izbereš da si iz Slovenije, ti dajo ponudbo prilagojeno za Evropejce (z zavarovanji). Sem poskusil in mi piše tako CDW kot EP vključeno v ceno.

mvesel
PrispevkovCOLON 2
PridruženCOLON Sr Jan 09, 2013 7:51 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a mvesel » Sr Jan 09, 2013 7:54 pm

sdamjana napisal/-aColonŠe eno vprašanje.
Sedaj sem gledala, da bo glede stroška cestnin najceneje rentati avto pri Alamu (do sedaj sem vedno uporabila prepaid.thrifty.co.uk) in sem najceneje našla na http://www.alamo.de/Hotdeals/732/de/ald ... e=AL018393:
GOLD PAKET
Vollkasko - und Diebstahlversicherung
Erhöhte Haftpflichtversicherung (bis zu 1 Mio USD/CAD)
Erhöhte Haftpflichtversicherung
Steuern und Gebühren
Unbegrenzte Meilen
Erste Tankfüllung (ab 3Tagen inkl. / außer Manhattan)
bis zu 3 Zusatzfahrer ab 25 Jahren

Sedaj me skrbi ker pri Vollkasko in Diebstahlversicherung ni omenjeno ohne Selbstbeteiligung - se pravi odbitne franšize. VinS mislim, da si nekje že pisal da si rezerviral preko te strani. Je to zavarovanje z no excees ali ne? Ali tam v ZDA avtomatsko tp vzamejo kot Gold paket - gledam da praviloma Gold paket nima odbitne franšize.


živjo
jaz sem 2 leti nazaj najel avto preko alamo.de (alamo gold paket) pa ni bilo nobenih komplikacij.
tud ostali niso še imel nobenih problemov.
tko da brez skrib ;)

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a VinS » Sr Jan 09, 2013 9:16 pm

To je pač eden od primerov ko je bolje, da ne razmišljaš preveč, sem spremljal izkušnje na nemških forumih in res ni bilo kakšnih problemov. Je pa tudi res, da tudi nihče ni imel kakšne škode - v tem primeru bi lahko Alamo zaradi kršenja pogodbenih določil zavrnil pokritje škode. Vem, da je verjetnost majhna, samo tega drugim ne upam priporočiti, seveda pa lahko vsak na svojo lastno odgovornost. Kot sem že napisal osebni primer - pred dvema letoma sem imel to GOLD rezervacijo, pa sem potem uspel najti le 10$ dražjo "varno" varianto in sem se raje odločil za to varnejšo.

sdamjana
PrispevkovCOLON 13
PridruženCOLON To Jun 05, 2012 7:54 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a sdamjana » Sr Jan 09, 2013 10:42 pm

Ja, razumem. Jaz sem bolj ziheraš in grem raje na bolj zanesljivo varianto, pa pač plačam nekaj več.
Mene že Roadside assistence zaskrbi, kadar mi na šalterju ful zateži da je res potreben;)

Miha cena po tvojem zgornjem linku http://www.alamo.de/content/732/de/Affi ... e_Magazine pa je cena 550,27 eur za enako obdobje in datum kot sem računala zgoraj - samo v vednost ostalim.

Glede CESTNINE o kateri sem pisala tudi zgoraj v postu:
Thrifty / Dollar Pass24- imata ceno 10,49 usd/dan ali 41,99 usd/teden in lahko se voziš neomejeno in to je ves stošek ki ga plačaš (leta 2011 na Floridi sem plačala za Pass 24 "komaj" 19,99 usd/teden!!!!) To so sedaj noro podražali, sploh če prej nisi pozoren - velja za vse cestnine v ZDA.
Alamo (tudi Budget) ki ima TollPass pa plačaš kao administrativne stroške 2,95 usd/dan (plačaš samo tiste dneve ko prevoziš cestnino) ali max 14,75 usd/teden + dodatno plačaš strošek cestnine.

astras
PrispevkovCOLON 26
PridruženCOLON Sr Sep 26, 2012 12:56 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a astras » Sr Jan 16, 2013 9:21 am

iskreno... sploh ne vem o kateri cestnini govoris.. jaz sem letos najel za 16 dni (cez praznike) pa je bil avto 550€, kar se v primerjavi z nasimi cenami se vedno ne zdi veliko... sem pa vzel ta biligermitwagen gold paket al kako se rece...

s tem, da sem imel tezavo pri Alamu, ker zaradi praznikov niso imeli niti enega mid-size SUV in sva na koncu dobila dodge charger ;) pa je bil ravno tako super ;)

po moje cim manj kompliciranja, kot je dejal vins in je to to...
lp in uspesen booking

sdamjana
PrispevkovCOLON 13
PridruženCOLON To Jun 05, 2012 7:54 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a sdamjana » Sr Jan 16, 2013 1:44 pm

Kje sta pa potovala - po katerih zveznih državah?

Ja, jaz se o cestnini sprva tudi nisem zanimala, šele ko jo je bilo potrebno plačati sem začela razmišljati in preračunavati stroške. Cestnina se plačuje v nekaterih zveznih državah kot so Florida, Texas, Colorado….. in večina teh cest nima več možnosti plačila z gotovino, ampak samo še elektronsko carinjenje.
Klasična turistična pot Californija do Grand Canyona z okolico nima cestnin.

lp,

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a VinS » Sr Jan 16, 2013 2:08 pm

@astras - če niso imeli mid-size SUV bi ti morali ponuditi Standard SUV ali Full Size SUV - vsekakor boljše od tistega, kar imaš rezervirano. No,pa saj Charger tudi ni tako slabo, samo kot info za ostale.

@sdajmana - Če rezerviraš pri teh billiger mietwagen preko še ene agencije (tako da v naprej ne vidiš končnega ponudnika) dobiš potem po plačilu vavčer, kjer pa se vidi, pri kom dobiš avto. Če je "napačna" agencija lahko potem še vedno brezplačno prekličeš rezervacijo. Kaj pa direktno na alamo.com strani si poskusila?

Čeprav kot na hitro gledam tako veliko cestnin v Texasu tudi ni, če prečiš od New Orleansa od New Mexico meni ne najde nobene ceste, so bolj v mestih/obvoznice, hitrejše bljižnice.....

sdamjana
PrispevkovCOLON 13
PridruženCOLON To Jun 05, 2012 7:54 pm

Re: najem avtomobila

OdgovorNapisal/-a sdamjana » Sr Jan 16, 2013 8:59 pm

Ja, sem poskusila na Alamo.com z vsemi kuponi / kodami, vendar vseeno pride ceneje na alamo.co.uk / alamo.de ali pa na biligermitwagen.
Ja, cestnine so v predvsem v mestih, kamor pa v bistvu tudi greva - se bom kasneje odločila ali bom uporabila toll avoid na Garminu ali pa plačala TollPass (kar pri alamu ni hud strošek). V prejšnjih postih sem pač hotela opozoriti, da je potrebno biti pozoren tudi na cestnine - sploh ker gre veliko ljudi na Florido in npr za 3 tedne nanese kar visok strošek (seveda odvisno od rent podjetja).

lp,


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov