Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Francisco

Demo
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON To Apr 24, 2012 4:08 pm

Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Francisco

OdgovorNapisal/-a Demo » To Apr 24, 2012 4:19 pm

opozorilo: spodaj je objavljen copy&paste enega od pogovorov preko eMaila, objavljen z dovoljenjem obeh strani, izbrisani so le osebni podatki.

Pozdravljeni!

Krog, ki bi ga naredil je dokaj standarden in kar intenziven (link na dnu strani). Sprva sem nameraval za 1 mesec, a ker nisem našel sopotnikov sem se moral zadovoljiti s tremi tedni, kolikor imajo časa sopotnice, ki sem jih dobil ;-)

1. Zanima me katero smer kroga bolj priporočaš. Štart naj bi bil v LA, potem pa sem imel namen prosti SFju in čez Tioga pass naprej do LV itd (upam, da bo 20.5 že odprt). Ali je mogoče logistično bolj primerna obratna smer (LA-page itd), ali je vseeno? (na Tioga pass bi se prišlo prib. en teden kasneje v tem primeru)

2. Kako je s prenočišči (moteli): (sem si tudi snel z neta tisto knjižico s popusti, ki si jo enkrat v eni od tem omenil)
a) v okolici yosemite parka
b) na "oni" strani siere nevade na poti do death valleya in LV
c) okolica zion parka in brycea. A so tu sploh kakšni moteli, kje se bolj splača (logistično)?
d) okolica canyonlandsa in arches NP. Podobno kot zgoraj. A so kakšni moteli (mesta) tukaj, ali pa je to možno izvesti le kot enodnevni izlet s štartom v bolj oddaljenih mestih?
e) v okolici grand canyona je verjetno najbolje v Page-u ali Williamsu? Kaj pa za Monument valley?

3. Pri prenočiščih me zanima še kako je z rezervacijami. Kolegi, ki so že bili, pa tudi na forumu sem zasledil, pravijo da se da vse sproti, pač po občutku (garmin najde :P). Glede na to, da druga polovica maja še ni visoka sezona predvidevam, da je temu res tako in ni treba, da vse rezerviram vnaprej. Mogoče le začetek v LAju? Kakšne so pa cene? Sicer sem pogledal in so od recimo 30-70$ na sobo v teh mestih, ki sem jih uspel najti na netu. Kakšne pa so cene v teh bolj odročnih krajih (monument, arches, bryce, vzhod siere)

4. Imaš kakšne izkušnje z avtokampi? Je res treba vse (dosti) vnaprej rezervirat? A obstaja varjanta, če se kdaj ne izide z moteli, da se v kampu prespi pač v avtu, tudi če je kamp zaseden, oz. kje drugje ob cesti?

5. Ogled parkov Arches in Canyonlands. Koliko časa bi se za to potrebovalo (tudi v odvisnosti od možnosti prenočišča)? Zavedam se, da časa ravno za vse videt ne bo in da je to verjetno kar veliko območje, ampak tistih nekaj znamenitosti in znanih spotov, pa par exkurzij se verjetno da izpeljati kot sem si zamislil v itinerariju iz priloge (14 in 15 dan)?

6. No, da ne sprašujem za vsak dan posebej bi verjetno bilo najbolje, če lahko (prosim) malo preletiš ta moj itinerarij, če se zdi izvedljiv :) Ponekod sem napisal nekoliko več stvari namenoma, potem pa se bo izpeljalo, kar se bo dalo. Tako recimo Universal studios lahko spustim in grem na koncu, ko se vrnemo v LA če bomo mogoče končali kakšen dan prej. Tisti "B17" v opisih je mesto kjer se najde letalo iz WW2, ki je en tak moj fetiš in je baje vidno tudi iz ceste (pač če bo čas bi šel v enega od teh muzejev). A si ti mogoče zasledil to letalo iz ceste (bombnik)? Tudi teh t.i ghost townov sem ene par dal noter, verjetno pa bomo šli le v Bodie, če nam uspe. Ostali so bolj rezerva.

7. A si šel ti pogledat wahweap hoodooje v grand escalante? A je kakšna možnost, da se iz Bryca ali Ziona gre direkt do sem, ali je najlažje iz Pagea. Sicer je to verjetno ena od stvari, ki jih bom izpustil zaradi časovne stiske saj si je treba vzeti cel dan, ker vključuje tudi trek do tja... Tudi nad Wave-om sem obupal, ker sem to dvoje sprva imel v mislih kot en tak "paket" v enem dnevu, z žrebi pa ponavadi nimam ravno sreče ;-) (nadomestilo za Wave bom naredil v Valley of fire ob LV)

8. Namen sem imel tudi na Havasupai falls. Do tja je 10 milj hoje in možnost povratka s konji. To sem mislil vzeti kot enodnevni izlet z zelo zgodnjim štartom (4h zjutraj recimo). A ti si bil tukaj? Veš slučajno kako zgleda pot in organizacija?

9. Antelope canyon. Baje je lepši severni del, a veš če se je treba najaviti/prijaviti vnaprej, ali se lahko na licu mesta prijaviš? Kateri del dneva je najboljši za obisk (12h verjetno)?

10. V katerih krajih se je dobro izogibati vikendom (vegas sem že predvidil za ponedeljek-torek-sreda) ali imaš še kakšna druga priporočila glede logistike za druge kraje?

11. Kakšen avto svetuješ? Je SUV potreben? Sicer vem, da vožnja po neasvaltiranih poteh z rentacarjem ni dovoljena, ampak verjetno če je treba se pač gre :D Recimo Bodie, pa hoodoos in havasupai? A bi se dalo do teh krajev z recimo Mustangom? (ki je sicer želja, ma verjetno bomo nekaj cenejšega vzeli) :P

12. Sicer bi lahko sam pogledal, ampak malo me zanima kakšno ste vi imeli vreme? V puščavskih delih verjetno večjih večdnevnih nalivov ne gre pričakovati, kako pa je na območju yosemiteja, SFja in LAja?


To je zaenkrat to :))). Upam, da nisem pretiraval :P

še zemljevid

Demo
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON To Apr 24, 2012 4:08 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a Demo » To Apr 24, 2012 4:21 pm

Še plan po dnevih:

12.5 day 0 let vce-lax
13.5 Day 1. LA,
LA (Hollywood, Walk of Fame, Beverly Hils, Venice Beach, Sunset Strip...)
14.5 Day 2. LA Malibu
Universal studios (mogoče) in tisto kar ni uspelo prvi dan
15.5 Day 3. CA1, Malibu-Big Sur-Monterey, 500km, 7h
McWay falls, Cambria, Morro Bay, Pismo Beach, Leo Carrillo SP, Malibu.
16.5 Day 4. CA1, Monterey-SF 180km, 3h
Castroville, Monterey, Carmel, (Atwater in Tulare = B17). Prihod v SF in rezervacija za alcatraz
17.5 Day 5. SF
Po mestu, alcatraz in golden gate park in bridge (fort point), pier39(tjuljnji), Pacific heights (famozne hiške)
18.5 Day 6. SF-Yosemite
Cel dan v SF. Zvečer proti Yosemite in nekje pred parkom najt prenočišče.
19.5 Day 7. Yosemite NP, El capitan - Glacier point, 350km, 5h
Falls, trails, points, crowds..
20.5 Day 8. Mono lake , Yosemite-Bishop-Lone pine, 400km, 6h
Mono Lake, Body, Alabama Hills.
21.5 Day 9. Death Valley Alabama Hills-Death Valley-Las vegas, 400km, 5h
Alabama Hills, Death valley, Furnace Creek, Sand Dunes, Badwater
22.5 Day 10. Las Vegas, LV - Hoover Dam - LV, 100km, 2h
Hoover dam, new bridge,
23.5 Day 11. Zion, Las Vegas -Zion NP, 300km, 4h
Valley of Fire.
24.5 Day 12. Zion,
Po parku
25.5 Day 13. Bryce NP, Zion NP –Bryce NP, 140km, 2h
Bryce Canyon.
26.5 Day 14. Arches NP, Bryce - Arches NP, 300km, 5h
Capitol reef, Calf Creek, Arches NP.
27.5 Day 15. Canyonlands, Devils garden - Island in the Sky - Devils garden,
Mesa Arch, Upheval Dome, Green river overlook, Grand view point, Shafer Canyon overlook, Dead Horse point.
28.5 Day 16. Monument valey, 430km, 5h
Zgodaj štart. Mexican Hat, Gooseneck, mogoče Moki Dugway, Wilson Arch, Hole in the Rock
29.5 Day 17. Page Monument valey –horseshoe bend, grand canyon 430km, 6h
Monument valley, Horseshoe Bend, Page, Antelope Canyon tour(2h), Glen Canyon dam, Lake Powell, Grand Staircase-Escalante(wahveap hoodoos)-to je 120km iz pagea, treba se je pozanimat v mestu Big Water
30.5 Day 18. Grand Canyon Peach springs, 250km, 3h
Kanjon
31.5 Day 19. Havasupai falls Hualapai Hilltop, 90km, 2h
Kanjon-trek (16km lahke poti)
1.6 Day 20. Joshua Tree, Grand Canyon South-palm springs, 630km, 7h
Sedona, Flagstaff, meteor crater, joshua tree, palm springs (B17)
2.6 Day 21. Los Angeles, palm springs-Calico-LA, 400km, 5h
Calico
3.6 Day 22. Los Angeles, LA let nazaj

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a VinS » To Apr 24, 2012 4:22 pm

Pozdravljen

Vprašanj je kar nekaj tako da bom odgovarjal malo po delih glede na čas, ki ga imam na voljo:

1. Velike razlike ni v semri, osebno se bolj nagibam k obratni smeri, ker je pri vožnji po obalni avtocesti Hwy 1 se lažje ustavljati in se lepše vidi, če se voziš po zunanji strani (ob morju) in ker je pri prelazu Tioga več časa, da se odpre. Zaradi logistike nočitev pa je po moje lažja tvoja varianta.

2.Prenočišča: a)Yosemite - v parku drago (razen kamp), izven poglej hostel Yosemite Bug, tam bil pred 7 leti. Ker pa imaš časa bolj malo je po moje čisto dovolj, da si v parku le čez dan - npr. spiš kakšnih 100km prej v poceni motelu, nato greš čez dan v Yosemite (maja bo verjetno določen del še tako ali tako zaprt zaradi snega), natopa zvečer recimo na sončni zahod na Tioga pass in potem spat na drugo stran v dolino (Lee Vining). Ali obratno seveda, odvisno od smeri.
b) za naslednji/prejšnji dan pa recimo motel6 Bishop.
c)Bryce - imaš motele/cabins pred Brycem, mi spali v enih ugodnih blizu križišča cest 89 in 12, kakšnih 15km pred parkom.
pred Zionom se ti skoraj ne splača spati, greš direktno iz/do Vegasa (cca 2h).
d)Canyonlands/Arches - Moab je edina in super destinacija, motelov je precej samo so precej dragi, obvezno rezerviraj naprej (pa tako, da lahko potem spremeniš, mogoče celo raje več enodnevnih rezervacij v istem motelu, da si potem bolj fleksibilen). Mi smo recimo v Moabu kar najeli eno privat hiško, samo je pa bilo nekaj čez 100$ na noč za hiško z vrtom in dvema spalnicama. Definitivno pa, če se le časovno izteče, se splača v Moabu prenočit. Drugače pa so poceni moteli na poti kakšno slabo uro stran v Monticelu in Blandingu, če greš res samo za en dan (se pravi da zgodaj zjutaj štartaš in se potem ponoči vrneš v motel).
e)Williams in Page, kot si rekel. Monument Valley vzami kot tranzitno postojanko, prav poceni boš tam težko spal (The View hotel)

3.) rezervacije - malo pazi na ameriški praznik Memorial day (28.maj), takrat in cel ta podaljšan vikend je lahko precej polno. Pravilo je mesta čez vikend(Izjema Vegas), turistični kraji čez teden. Las Vegas se ti splača kupiti vnaprej, ker lahko dobiš odličen hotel za malo denarja, ali pa recimo soliden hotel tudi za pod 30$ na sobo. To so cene čez teden, čez vikend ne hodit brez rezervacij (jaz sem že spal v avtu), pa še cene so 2x višje.
Prvo nočitev je obvezno treba rezervirat, ker moraš to vpisati na obrazec. Mi smo lani spali v Travelodge at LAX za okoli 60$, dobra lokacija zelo blizu rent-a-car jev (500m od Alama na križišču glavnih ulic, se pelješ z busom pred tem mimo, tako da točno vidiš, kje je motel), ograjeno parkirišče in še Denny's je sosed, super za zajtrk ali večerjo prvi dan.
Če boš rezeriral naprj bošš ob uporabi kuponov in review-jev prišel ceneje in boljše skozi, ti pa vzame fleksibilnost. Ko sva šla sama zelo podobno pot sva imela rezerviran le prvo noč, Yosemite in ene koče med Page in Brycem, ostalo pa sva sproti se ustavila. Lani pa sva zaradi dveh otrok imela vse naprej rezervirano, a tako, da sva lahko sproti spreminjala (do 6h na dan prihoda), in sva potem v praksi prestavila več kot pol nočitev. Sva imela notebook, brezplačni internet je v vseh MCDonaldsih( tudi na parkirišču:)), pa v vseh motelih, kolega sta jeseni (brez otrok) delala tako, da sta en večer prej v motelu rezervirala za naslednjo noč. Cene so take, kot si napisal, mi smo plačevali okoli 30-50$, dražji je Moab, San Francisco, Yosemite, tudi Page če je vikend.
4.) s kampi nimam izkušenj, osebno pa dvomim, da se vam splača za eno ali dve nočitvi imeti vso opremo.
ostalo kasneje, samo še nekaj predlogov glede poti:

Kot prvo - jaz bi ti predlagal, da pustiš LA za konec. Vedno je bolje, da si kakšen dan prej že v kraju ker imaš letališče (da nimaš recimo kakšne prometne nesreče ali okvare 300km stran pa si potem v paniki ter da imaš tako kakšen dan v rezervi. Dodatno pa zaradi časovne razlike - prve dni se boste zbujali ob 3-4-5h, to je idealno za iti na pot, ceste so prazne, sončni vzhod, pa veliko imaš od dneva. Zaradi tega mi je tudi bolj všeč obratna semr, ker greš takoj v naravo. Drugače po dnevih:
3-6 super, 7. dodaj še sekvoje Mariposa grove, spanje Lee Vining. 8-10super. 11. dan bil šel jaz kar skozi Zion (osebno in tudi drugim najmanj impresiven park, dovolj 4-6 uric) naprej proti Brayce, razmisli še o Pink sand dunes za sončni zahod.
Sedaj imaš en dan v dobrem, komentiral pa bomkar po tvojih dnevih.
14. Med Capitol reef in Moabom razmsli še o postanku na Goblin Valley parku. NP CApitol Reef je bolj za daljše sprehode, če nimaš časa pa se bolj kot ne le pelji skozenj, mogoče sončni zahod zaradi živih rdečih barv. V Arches obvezno na sončni zahod na Delicate arch, ta ali naslednji dan. Če anslednji potem je najbolje zjutraj v Canyonlands, če ti uspe sončni vzhod na Mesa Arch, potem popoldne pa Arches. Zelo lepa je tudi pot do Landscape arch.
16. Blanding ima precej zanimiv indijanski muzej. Po moje se ti splača odpeljati spat v Page (2h), pa si tam malo vzamete frej, mogoče spite 3x na emem mestu, se mogoče celo malo okopate v jezeru, ker drugače bo kar naporno potovanje, si je potrebno vzeti kakšen dan pavze.
17. namesto wahveap hoodoos si zaradi časovne stiske raje oglejte Toadstools Hoodos, so precej bližje pa isto zanimivi.
18. Za Grand Canyon imaš nekaj ur dovolj,idelano pozno popoldne (če ne nameravaš hodit v kanjon) do sončnega zahoda.
19. tisti prehod med Grand Canyon narodnim parkom in Havasuapi na zemlejvidu je bolj neuraden, raje preveri kako je to v praksi. Pa ne vem če je ravno tako lahka pot... osebno pa še nisem bil
20. to je kar dolga pot, osebno bi to izpustil, šel po pohodu pretekli dan spat recimo v Laughlin (tam bi moral dobiti hotel 4* za 20-40$, nama je uspelo za 7$:)), (mogoče še čez Oatman) in se spet malo zrelaksiral, naslednji dan pa Joshua Tree in spat kar v Los Angeles. Calico je brezveze, če greš v Bodie, ki je neprimerljivo lepši.

Na splošno je iz mojih izkušenj včasih lažje se zvečer zapeljati še kakšno uro več in potem na istem mestu spati 2 noči kot se seliti čisto vsak dan. Seveda pa smo si ljudje različni.

Toliko zaenkrat, ti še kasneje odgovorim na ostala vprašanja.

Lp,

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a VinS » To Apr 24, 2012 4:23 pm

ok, vidim, da če bi tvoja vprašanja prebral do konca bi mi bilo kaj bolj jasno :))

5. to vidim da sem ti že kar odgovoril: V Arches obvezno na sončni zahod na Delicate arch, ta ali naslednji dan. Če naslednji potem je najbolje zjutraj v Canyonlands, če ti uspe sončni vzhod na Mesa Arch, potem popoldne pa Arches. Zelo lepa je tudi pot do Landscape arch. Dodatno: Canyonlands potem do konca (Island in the Skye), pa potem še Dead horse point. Arches pa Delicate in Landscape arch, mogoče še Windows. Drugače pa če si kaj (gorski) kolesar je Moab domovina tega šports, poznan predvsem po poti Slickrock (je tudi en slovenski opis, samo link ne deluje, vpiši v najdi.si). Kolo lahko rentaš povsod v kraju.
6. lokacija B17
če pa te zanimajo letala pa si skoraj moraš ogledat pokopališče letal na letališču v Tusconu (Sicer je malo z vaše poti, je pa tam še zelo letalski muzej Pima Air & Space Museum, zelo lep samostan Mission San Xavier del Bac ter narodni park Saguaro). Potem recimo spustiš Joshua Tree park, pa greš po južni avtocesti na Yumo in San Diego (izvrsten živalski vrt, verjetno najlepši na svetu, mornariški muzej (letalonosilka Midway), ...)
7.wahweap hoodooje, znani tudi kot White ghosts, bila je žena s prijateljema, jaz sem tisto dopoldne čuvala najino enoletnico v Page-u. Bila je navdušena, šli pa so ne direktno peš iz Big Waterja ampak od zadaj glej sliko. Imeli so SUV (Hyundai Santa Fe), samo cesta pa je bila dobra tudi za navaden avto. Vseeno prevei na forumih, če je ta pot še dostopna ali je sedaj mogoče prepovedan dostop, ker je zaščiteno območje. Drugače pa kot sem že rekel Paria Rimrocks so precej bližje, pa tudi zanimiv, potem pa še sončni zahod na Alstrom point (za reklamo - oglej si video od Britney Spears - "I'm not a girl, not yet a woman", ki je bil sneman tam). Bljižnica iz Bryce je Cottonwood Canyon road, baje sicer zelo razgledan makadamska cesta, samo je lahko po deževju neprevozna.
8. ne poznam, poglej po netu
9. Antelope C. - zgornji (Upper) je lažje dostopen, za ture se prijaviš ka rna licu mesta (nasproti velike termoelektrarne :( ), ture so na vsako uro ali uro in pol, poglej urnik na internetu. Najbolje je, da si v Canyonu med 12-13h, računaj še kakšnih 20 min vožnje z terenci do Canyona.
10. sem že nekaj napisal - pazi praznik Memorial Day - cel vikend od 26-29. maja je lahko precej gužva, ker si ljudje vzamejo podaljšani vikend. Takrat le imejte rezervacije.
11. avto: Mustang bo za več kot 2 verjetno premajhen, tako za sedet kot za prtljago. Drugače načeloma greš vse te ceste lahko tudi z navadnim avtom, samo ker so cene SUV lej recimo 15€ na teden vipšje od najmanjšega avta (Chevrolet aveo) in primerljive z limuzinami srednjega razreda so za ta del ZDA naravna izbira. Pri najemu v Kaliforniji ni doplačil za dodatne voznike (zakon, pazi da ti ne bodo tega prodali dodatno), cena pa bi morala biti okoli 170€ na teden z vsemi zavarovanji.
12. vreme. Na prvih dveh potovanjih samo sonce, lani pa 8. maja v LA orkanski veter, na vzhodu Kalifornije (Mono Lake) pa celo snežni metež. Načeloma pa bi moralo biti v tem času lepo, sončno vreme, a na bolj visokih mestih še tudi precej mrzlo, zvečer lahko tudi pod 0°C(Bryce, Grand Canyon, Tioga pass, Bodie, Yosemite,...), ker je v teh predelih nadmorska višina nad 2000m, tioga celo žez 3000m.

Toliko zaenkrat, kar vprašaj če sem kaj nejasano napisal (sem kar iz glave in nisem sploh prebral za sabo) in če ti pride še kakšna ideja na pamet.

Lp

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a VinS » To Apr 24, 2012 4:24 pm

še to, za nočitve (pa tudi ostalo) je veliko kod za popust na naslednji strani:
http://www.abnsave.com/corporatediscounts.html, uporabna predvsem motel6 in Wyndham, ki ima ene 5 verig poceni motelov, npr. meni osebno najljubša Super8.

Demo
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON To Apr 24, 2012 4:08 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a Demo » To Apr 24, 2012 4:26 pm

Živijo,

Hvala.. sploh se ti ne sanja koliko si pomagal s tem (prenočišča, datumi praznikov itd...). O Tucsonu bomo še premislili, ma verjetno bomo pustili za drugič (čeprav jaz bi takoj zamenjal joshua za vse to) ;-) ... Bom si danes ko pridem domov naredil dopolnjen plan in umestil zadeve kot si predlagal, pa magari bom naredil še "plan" za obratno smer, pa se ti javim, če bom imel še kakšno vprašanje. Zaenkrat me samo pri hoodoojih zanima: a bližja pot je torej tista zgornja po BLM431 cesti do zgornjega napisa "trailhead"? Koliko časa pa se z avtom voziš po tej cesti okoli? Predvidevam, da so iz Page-a štartali? To je bil celodnevni izlet predvidevam?
Skratka, ta plan se ti v tem času zdi izvedljiv (vključno s hoodoji in tistim delom na havasupai falls za kar tudi predvidevam 1 cel dan)?

Lep dan,

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a VinS » To Apr 24, 2012 4:26 pm

glede poti do hoodujev imaš prav, je pa nekje ene 20 km makadama, se pravi okoli pol ure v eno smer vožnje. Računaj ene pol dneva.

Plan je sicer naporen, a izvedljiv, 5000km po google maps se v praksi hitro spremeni na 6000 in še več. Vendar - midva sva, ko sva bila sama, v prav tako 3 tednih naredila 9600km, pa sva se prav super imela. Tudi z Otrokoma sva naredila po 5-6000 km v 3 tednih, pa ni bilo nič pretirano naporno.Vseeno pa si pusti malce rezerve za kakšen dan počitka, pa ne pusti, da bo potovanje le divjanje od ene razgledne točke do druge. Bolje da se v enem parku ustaviš le na eni, se tam sprehodiš kakšne pol ure/uro, kot na 6-ih točkah po 10 min.

Demo
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON To Apr 24, 2012 4:08 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a Demo » To Apr 24, 2012 4:29 pm

Sem malo dodelal plan na podlagi tvojih napotkov in naredil par verzij, ki sem jih poslal kot priloge (če se ti slučajno da preletet). Načeloma sta itinerarij.docx in itinerarij_b.docx enaka, le da ima ta drugi en dan več v arches in na koncu en dan manj v LAju. itinerarij_kontra pa je obratna smer, ki bi bila verjetno bolj smiselna, ker drugih se zdaj, ko premaknem LA na konec zgodi, da je LV ravno sobota-nedelja.
Bi pa bila še ena varjanta pri smeri LA-SF in sicer, da se sprva spusti las vegas in se gre tja iz Laughlina kasneje?

Par vprašanj:
1.pink sand dunes (so kaj izven poti, ali se da mimogrede-na mapi niso neke ceste ful vrisane) . Pa to je že skoraj pri wahweap hoodoos?
2.A je izvedljivo v enem dnevu od moaba preko monumenta do page-a?
3.kateri grand canyon je boljši? Severni del, ali južni (oba v enem dnevu se verjetno ne da)?
4.v page-u bi verjetno bilo smiselno prespati večkrat in razdelit dneve nekako tako: prvi dan:Toadstool(paria rimrocks)+antelope+horseshoe+(mogoče nord rim grand canyon) in drugi dan:lake powell+south rim GC in do peach springsa, od koder grem drugi dan na moj trek?
5.kakšna je sedona, se plača videt? nekako da bi se vključlo (pa tudi canyon del diablo). Po tvoji varjanti, ko se gre mimo laughlina se precej oddaljim od teh krajev
6.razlika med potjo med lake tahoe in tioga pass? Je dosti daljše časovno? Če bo slučajno Tioga zaprt?...

Demo
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON To Apr 24, 2012 4:08 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a Demo » To Apr 24, 2012 4:30 pm

še plan poti:

11.5 Day 0. LA,
Prihod pozno zvečer
13.5 Day 1. CA1, Malibu-Big Sur-Monterey, 500km, 7h
McWay falls, Cambria, Morro Bay, Pismo Beach, Leo Carrillo SP, Malibu.
14.5 Day 2. CA1, Monterey-SF 180km, 3h
Castroville, Monterey, Carmel, (Atwater in Tulare = B17). Prihod v SF in rezervacija za alcatraz
15.5 Day 3. SF
Po mestu, alcatraz in golden gate park in bridge (fort point), pier39(tjuljnji), Pacific heights (famozne hiške)
16.5 Day 4. SF-Yosemite
Cel dan v SF. Zvečer proti Yosemite in nekje pred parkom najt prenočišče (yosemite bug resort -20$/osebo).
17.5 Day 5. Yosemite NP, El capitan - Glacier point, 450km, 5h
Falls, trails, points, mariposa grove (huge sequoie). Prespanje v Lee Vining ob mono lake
18.5 Day 6. Mono lake , Yosemite-Bishop-Lone pine, 200km, 3h
Mono Lake, Body, Alabama Hills. (nočitev v bishopu ali v lone pine -120km narazen)
19.5 Day 7. Death Valley Alabama Hills-Death Valley-Las vegas, 400km, 5h
Alabama Hills, Death valley, Furnace Creek, Sand Dunes, Badwater
20.5 Day 8. Las Vegas, LV - Hoover Dam - LV, 100km, 2h
Hoover dam, new bridge,
21.5 Day 9. Zion, Las Vegas -Bryce NP, 420km, 5h
Valley of Fire. Pink sand dunes za zahod, zion
22.5 Day 10. Bryce,
Po parku
23.5 Day 11. Arches NP, Bryce - Moab, 430km, 5h
skozi Capitol reef preko Calf Creek do Goblin valley park, Arches NP-sončni zahod v Delicate arch (ogledat še double arch). Devil garden je sklop večih lokov v arches NP (landscape arch, pine tree arch, tunnel arch...) lahko tudi nasledni dan
24.5 Day 12. Canyonlands, Moab - Island in the Sky - Moab,
Mesa Arch za vzhod, Upheval Dome (krater), Green river overlook, Grand view point, Shafer Canyon overlook, island in the sky, druid arch, Dead Horse point.
25.5 Day 13. Monument valey, Moab-Monument-Page 450km, 5h
Zgodaj štart. Wilson Arch , Gooseneck ,Mexican Hat, mogoče Moki Dugway-cesta, Blanding (indijanski muzej), monument valley
26.5 Day 14. Page horseshoe bend, grand canyon 430km, 6h
Horseshoe Bend , Antelope Canyon tour(2h okoli poldne najboljše), Glen Canyon dam, Lake Powell, Grand Staircase-Escalante(wahveap hoodoos)-to je 120km iz pagea, treba se je pozanimat v mestu Big Water. Alternativa je toadstool hoodoos 50km od page-a na lokaciji 37.125286, -111.871262 v Paria Rimrocks parku
27.5 Day 15. Grand Canyon Page -Peach springs, 450km, 5h
Grand canyon in če ostane cajta lahko kaj kar prejšni dan ni uspelo. Ali mogoče meteor crater v Canyon diablo (v tem primeru se pot podaljša za skoraj 200km ta dan). Zvečer do peach springsa za treking drugi dan
28.5 Day 16. Havasupai falls Hualapai Hilltop, 90km, 2h
Kanjon-trek (16km lahke poti)
29.5 Day 17 laughlin, Grand Canyon South-palm springs-Laughlin, 200km, 3h
Oatman (simpatično mesto), Laughlin v nevadi, kjer so poceni prenočišča
30.5 Day 18. Joshua tree, Laughlin-LA 500km, 6h
Mojave, joshua tree, palm springs (B17), LA
31.5 Day 19. LA,
LA (Hollywood, Walk of Fame, Beverly Hils, Venice Beach, Sunset Strip...)
1.6 Day 20. LA Malibu
Universal studios (mogoče) in tisto kar ni uspelo prvi dan
2.6 Day 21. Los Angeles,
3.6 Day 22. Los Angeles, LA let nazaj

Demo
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON To Apr 24, 2012 4:08 pm

Re: Krog Los Angeles - narodni parki - Las Vegas - San Franc

OdgovorNapisal/-a Demo » To Apr 24, 2012 4:30 pm

in še v obratno smer:

11.5 Day 0. LA,
Prihod pozno zvečer
13.5 Day 1. Joshua tree, LA- Laughlin 500km, 6h
Mojave, joshua tree, palm springs (B17)
14.5 Day 2. laughlin, Laughlin-Grand Canyon South-Peach springs, 180km-630km, 8h
Oatman (simpatično mesto), flagstaf canyon diablo(to podaljša za 400km), prenočitev v peach springs
15.5 Day 3. Havasupai falls Peach springs-Hualapai Hilltop, 90km, 2h
Kanjon-trek (16km lahke poti)
16.5 Day 4. Grand Canyon Peach springs-Page, 450km, 5h
Grand canyon in če ostane cajta lahko Canyon diablo če ni uspelo prej (se naredi še 50km več). Ali mogoče horseshoe bend, ki je mimogrede
17.5 Day 5. Page Antelope, Hoodoos
up.Antelope Canyon tour(2h okoli poldne najboljše), Grand Staircase-Escalante(wahveap hoodoos)-to je 120km iz pagea, treba se je pozanimat v mestu Big Water. Alternativa je Toadstool hoodoos 50km od page-a na lokaciji 37.125286, -111.871262 to je nekako poldnevni trip v Paria Rimrocks
18.5 Day 6. Monument valley Page -Blanding, 350km, 4h
Lake powell in glen dam in proti Monument Valley. Še prej se ustavi pri Mexican Hat in Gooseneck. Nočitev v Blandingu, kjer je indijanski muzej.
19.5 Day 7. Arches NP, Blanding-Moab 100km, 1:30h
Zgodaj štart. Wilson Arch. Arches NP-sončni zahod v Delicate arch (ogledat še double arch). Devil garden je sklop večih lokov v arches NP (landscape arch, pine tree arch, tunnel arch...)
20.5 Day 8. Canyonlands, Moab - Island in the Sky - Moab,
Mesa Arch za vzhod, Upheval Dome (krater), Green river overlook, Grand view point, Shafer Canyon overlook, island in the sky, druid arch, Dead Horse point.
21.5 Day 9. Arches NP, Moab-Bryce, 430km, 5h
Goblin valley park in preko Calf creeka do Capitol reefa in v Bryce
22.5 Day 10. Bryce,
Po parku
23.5 Day 11. Zion, Bryce NP-Zion NP-Las Vegas, 420km, 5h
Valley of Fire. Pink sand dunes za zahod, zion. Nočitev Las Vegas
24.5 Day 12. Las Vegas, LV - Hoover Dam - LV, 100km, 2h
Hoover dam, new bridge
25.5 Death Valley Las vegas-Death Valley-Alabama Hills, 400km, 5h
Alabama Hills, Death valley, Furnace Creek, Sand Dunes, Badwater. Nočitev v Lone Pine ali Bishop
26.5 Day 15. Mono lake , Bishop-Lee Vining, 200km, 3h
Alabama Hills. Mono Lake, Body. Prespanje v Lee Vining ob mono
27.5 Day 14. Yosemite NP, Lee Vining-El capitan - Glacier point, 450km, 5h
Preko prelaza Tioga v yosemite park. Falls, trails, points, mariposa grove (huge sequoie). Prespat v yosemite bug resort -20$/osebo.
28.5 Day 15 Yosemite-SF Atwater – SF 340km 4h
Jutro v parku in potem proti SF. Vmes Atwater mogoče (B17). Rezervacija za alcatraz za naslednje jutro
29.5 Day 16 SF
Po mestu, alcatraz in golden gate park in bridge (fort point), pier39(tjuljnji), Pacific heights (famozne hiške) .
30.5 Day 17 CA1, SF-Monterey 180km, 3h
Jutro v SF in potem proti Castroville, Monterey, Carmel, (Atwater in Tulare = B17).
31.5 Day 18. CA1, Monterey-Big Sur-LA, 500km, 7h
McWay falls, Cambria, Morro Bay, Pismo Beach, Leo Carrillo SP, Malibu.
1.6 Day 19. LA,
LA (Hollywood, Walk of Fame, Beverly Hills, Venice Beach, Sunset Strip...)
2.6 Day 20. LA Malibu
Universal studios (mogoče) in tisto kar ni uspelo prvi dan
3.6 Day 22. Los Angeles, LA let nazaj


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov