Demo napisal/-aColonSem malo dodelal plan na podlagi tvojih napotkov in naredil par verzij, ki sem jih poslal kot priloge (če se ti slučajno da preletet). Načeloma sta itinerarij.docx in itinerarij_b.docx enaka, le da ima ta drugi en dan več v arches in na koncu en dan manj v LAju. itinerarij_kontra pa je obratna smer, ki bi bila verjetno bolj smiselna, ker drugih se zdaj, ko premaknem LA na konec zgodi, da je LV ravno sobota-nedelja.
Bi pa bila še ena varjanta pri smeri LA-SF in sicer, da se sprva spusti las vegas in se gre tja iz Laughlina kasneje?
Par vprašanj:
1.pink sand dunes (so kaj izven poti, ali se da mimogrede-na mapi niso neke ceste ful vrisane) . Pa to je že skoraj pri wahweap hoodoos?
2.A je izvedljivo v enem dnevu od moaba preko monumenta do page-a?
3.kateri grand canyon je boljši? Severni del, ali južni (oba v enem dnevu se verjetno ne da)?
4.v page-u bi verjetno bilo smiselno prespati večkrat in razdelit dneve nekako tako: prvi dan:Toadstool(paria rimrocks)+antelope+horseshoe+(mogoče nord rim grand canyon) in drugi dan:lake powell+south rim GC in do peach springsa, od koder grem drugi dan na moj trek?
5.kakšna je sedona, se plača videt? nekako da bi se vključlo (pa tudi canyon del diablo). Po tvoji varjanti, ko se gre mimo laughlina se precej oddaljim od teh krajev
6.razlika med potjo med lake tahoe in tioga pass? Je dosti daljše časovno? Če bo slučajno Tioga zaprt?...
Pozdravljen
najprej po točakah:
1.pink sand dunes (so kaj izven poti, ali se da mimogrede-na mapi niso neke ceste ful vrisane) . Pa to je že skoraj pri wahweap hoodoos? To je okoli 20km ovinka v eno smer, greš iz križišča Mt. Carmel Junction smer Kanab, potem pa po 5km zaviješ desno (je označeno) na cesto 43 in od tam še 15km do parka.. To je še vedno 100km stran od odcepa za hoodoje. SO pa zelo lepe svetlo rdeče sipine, posebno barva pride do izraza pozno popoldne.
2.A je izvedljivo v enem dnevu od moaba preko monumenta do page-a? Seveda, brez težav, jaz sem to naredil 2x, v obe smeri. Sem pa obakrat Monument valley šel le skozi, nisem šel na krožno makadamsko pot (zato pa isti dan delal še druge postanke)
3.kateri grand canyon je boljši? Severni del, ali južni (oba v enem dnevu se verjetno ne da)? 2 je brez zveze, nečeloma je lepši južni, severni je lahko maja tudi še zaprt, pa še logistično je precej težji, bolj odročen.
4.v page-u bi verjetno bilo smiselno prespati večkrat in razdelit dneve nekako tako: prvi dan:Toadstool(paria rimrocks)+antelope+horseshoe+(mogoče nord rim grand canyon) in drugi dan:lake powell+south rim GC in do peach springsa, od koder grem drugi dan na moj trek? Če ti prvi dan se izzide Nort rim potem south rim izpusti, drugače pa je south rim idelano popoldne, ti tudi ne vzame veliko časa pa še potem greš lepo spat v Williams. računaj, da imaš povsem dovolj, če si recimo ob 3-4h na vzhodnem vhodu v park. Razmisli, če greš prvi dan še na žrebanje za Wave, le-to je čisto zraven odcepa za Hoodoje, pazi edino na uro, ker je med Arizono in Utah 1h razlike.
5.kakšna je sedona, se plača videt? nekako da bi se vključlo (pa tudi canyon del diablo). Po tvoji varjanti, ko se gre mimo laughlina se precej oddaljim od teh krajev Še nisem bil, tako da težko rečem, mene po slikah ni ravno navdušila, bolj je neko new age središče, kar pa ni ravno moja stvar. Laughlin sem dal samo kot možnost ugodne nočitve, ne kot destinacijo samo po sebi. Je fajn varianta za pol dneva pavze, malo izležavanja na bazenih, sprehod ob Coloradu, ugodna hrana, gambling, ... recimo Las Vegas lite.
6.razlika med potjo med lake tahoe in tioga pass? Je dosti daljše časovno? Če bo slučajno Tioga zaprt?... Med Lake Tahoo (vedno odprt prehod) in Tioga pass (najdlje zaprt) so še 3 prelazi, ki se nekako odpirajo od severa proti jugu. Glede na letošnjo zelo milo zimo bo Tioga že skoraj zagotovo odprta, en prelaz severno (Sonora) pa je običajno odprt kakšnih 14 dni prej, tko da v tvojem času bi več kot 99% že moral biti odprt. Če greš čez ta prelaz je obvoz cca. 1:40h, 130km.
Drugače ta varianta da daš LAs Vegas namesto Laughlina je čisto fajn, potem ti še ni potrebno posebaj iti gledat Hoover dam, ker greš tako mimo. Mije pa osebno obratna varianta bolj všeč.
Meteor Crater - razmisli še o variatni da greš čez rezervat Navajo in Hopi indijancev, predvsem Hopi so na svojih "mesah" lahko zanimivi, a ne pričakuj preveč, to ni turističen del, živijo pač kot živijo (brez predsodkov, ampak pomisli na naše cigane, a brez kakšnih strahov glede varnosti). tukaj se ponujata dve varianti: Page- Tuba City - (Coal mine Canyon?) - Hopi vas (poglej katera je najlepša) - meteor crater - Cameron - Grnad Canyon South - Williams(nočitev)
druga (podobno šla midva prvič). Bryce - Page - Monument Valley - Moab - Mesa Verde NP) - Canyon de Chelly - Petrified Forest NP - Metero Crater - Grand Canyon. Oz. do moaba po starem palnu, potem pa ispustiš PAge in greš bolj vzhodno. Meni so bili vsi ti trije parki (Mesa Verde, Canyon de Chelly in Petrified Forest) res TOP,še posebno ker me precej zanima zgodovina.