ZDA 2012

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a primozK » Po Jun 04, 2012 7:13 pm

Naredil sem novo temo, ker je pot sedaj dokončna, a z raznimi opcijami na poti! Tako boste lahko dokončno svetovali kaj bi pogledali in kaj ne, da bom imel še kako informacijo več!

In sicer:
14.06.2012 in 15.06.
Prihod na letališče JFK ob 12.55 po lokalnem času. Sledi prevoz do Super 8 JFK Airport NYC, 139-01 Jamaica Ave, 139 St and Jamaica Ave, Jamaica, NY 11435 US! Imajo organiziran free shutlle iz letališča. Nekaj tudi pišejo da imajo transfere na manhattan (bom videl na licu mesta). Sledi vožnja z njihovim transferom do Manhattna kjer bomo dvignili karte za oglede mesta z avtobusom, ladjico po kanalu okrog manhattna, vzpon na empire state building, ... Z avtobusom ogledi Downtown, Night tour, Upper Manhattan z Harlemom. Če bo čas še Brooklyn tura, a ker nebo časa in je že del Brooklyna zajet v večerno nočni turi, nebo panike, če to izpustimo.
Za prvi dan je odvisno ob klkih bomo uspeli priti na Manhattan. Če pridemo dovolj zgodaj bomo šli najprej na turo po Upper Manhattan in Harlem, ter nato večerni New York. Sledi pot nazaj do našega hotela.
Zjutraj gremo najprej na ladjico (upam, da ujamemo prvo turo) in 90 min uživamo v lepotah Manhattna iz vodne strani! Seveda pogled na Kip svobode nebo manjkal. Sledi vzpon na Emipre State Bulding in nato ostali preostanek dneva Downtown tura z ogledom vseh ostalih znamenitosti. Ker je hop on hop off tura bomo seveda na tistih delih, ki nas bolj zanimajo seveda izstopali in si pobliže ogledali. V poznih popoldanskih urah se bomo odpravili nazaj do našega motela in če bo ura še prava bi si rad ogledal Flushing Meadows. Sledi nočitev.
16.06.2012
Zjutraj odhod proti postajalčišču Megabusa, od koder se bomo z busom odpravili proti Washingtonu. Odhod 07.30! Prihod v DC ob 12.00, kjer bomo na Union Station pustili v boxih za prtljago naše kovčke in se nato odpravili na sprehod po DC-ju. Ogled glavnih osnovnih znamenitosti. Ob 23:45 nas čaka bus proti Buffalu, kamor prispemo nekje ob 08:15!
17.06.2012 do 20.06.2012
Smo pri sorodnikih. Pokazali nam bodo Niagaro, Toronto in še kaj. Živijo v Hamiltonu, ON!
20.06.2012
Ob 06.06 zjutraj nas čaka let iz Buffala proti Las Vegasu. Z kar dvema postankoma :) v Newarku in San Franciscu! Upam, da bo lepo vreme, da vidimo kaj mesta iz zraka :D Jebiga najcenejša varianta in časovno ugodna. V Las Vegas predvidoma prispemo 14:27! Sledi dvig Rent-a-cara in pot proti Imperial Palace and Casino Hotelu. Če boo pri močeh bomo obiskali Outlet center North v LV. Se popeljali po starem delu mesta in nato nazaj do hotela. Sledi večerni ogled Stripa.
21.06.2012
Zjutraj sledi najprej obisk kake trgovine za nabavo osnovnih živil za na pot in nato pot skozi Zion NP (krajši ogled), sledi pot proti Brayce Canyonu. Ogled le tega. Sledi nočitev v Beaver, UT. Vožnje 520 km, ki pa je lepo razporejena.
22.06.2012
Sledi dan vožnje v smeri Yellowstona. Prenočili bomo v Idaho Falls, kjer bomo se v večernih urah sprehodili do mestnega parka, kjer so kar zanimivi, po slikah sodeč, slapi. pot dolga 617 km. Salt Lake City je nekje na pol poti in če bo ugodno vreme bomo šli pogledat par osnovnih znamenitosti tega olimpijskega mesta.
23.06.2012
zjutraj sledi pot proti Yellowstonu West Entrance, od koder se bomo spustili proti South Entrance, mimo jezera, nazaj gor proti mammoth hot springs in nato do Silver Gate, cook citya, kjer bomo v Super 8 hotelu prespali. Se pravi bomo v parku naredili pot v obliki črke S. Pot dolga 441 km.
24.06.2012
Po zajtrku pot proti Codyu, s postankom za posliakti Buffalo Billa, ki je na žalost rahlo s poti, a kaj hočemo. Sledi pot proti Devils Tower in nato nočitev v mestecu Spearifish, SD. Pot dolga kar 723 km!
25.06.2012
Njaprej pot do Badlands NP, nato Mount Rushmore, Crazy Horse in pot proti Scottsbluff, NE kjer bo naša nočitev. pot dolga 673 km! Tukaj bomo že vedeli, če bomo zdržali tak tempo vožnje ali ne. Če ne bomo prenočil nekje bolj na severu.
26.06.2012
Sledi spet dan tečne vožnje proti mestecu Fruita, CO. Oddaljeno 723 km. Na poti se bomo peljali skozi najvišje ležeči tunel Eisenhower. Mimo Rocky Mouintains. Če se ne motim sta del te poti prevozila tudi Butec in Butec :D
27.06.2012
Sledi zgodnja vožnja do dead Horse pointa. Seveda se bomo zapeljali po dolini reke Colorado. Sledi odhod v Arches NP. Kjer si bomo preostanek dneva uzeli čas za ogled svetovno znanih obokov. Popoldan ali verjetno zvečer, se bomo odpravili proti Bladningu, kjer bomo prenočili ali se bomo odločili in pot nadaljevali mimo Monument Valley, do mesteca Page. Do Blandinga 392 Km, do page-a 320 km več.
28.06.2012 - varianta nočitev Blanding.
Pot do mexican Hat, Goosenecks State Park, mimo Monumetn Valley, Canyon de Chelly, Petrified Forrest in nočitev v Wigwam motelu, Hollbrook. 518 Km
29.06.2012
Meteor crater, grand canyon, kingman ali las vegas spanje (če Las Vegas potem seveda ogled Hoover Dama)
30.06.2012
Death Valley, Alabama Hills, Bishop ali Mammoth Lakes nočitev!
01.07.2012
Tioga pass, Yosemit Valley ali Glacier Point (kaj bolj priporočate?), Mariposa Grove! Po do Hayward, CA kjer bomo prenočili.
02.07.2012
San Francisco! Prosil bi tiste, ki ste bili v SF, da mi napišejo približni vrstni red ogledov znamenitosti, da nebom skakal sem ter tja. Ali je boljše, da grem okrog in čez Golden Gate v SF ali iz desne strani v SF pa se samo zapeljati čez Golden Gate in takoj nazaj! Kaj priporočate v SF? Alcatraza nebomo obiskali, ker imamo za to premalo časa! Popoldan pot proti Montereyu, kjer bomo prenočili. Ali mi raje svetujete, da se peljem v poznih popoldanskih urah nižje od Montereya in si nekje na poti ogledamo sončni zahod! Sem razmišljal, če bi takoj ob 08.00 bili v SF in da bi si ga morali ogledati nekje do 14.00! Je izvedljivo!? Potem bi se lahko zapeljali nekje do Sante Barbare in tam pogledali sončni zahod in nato še 1 uro vožnje do Camarilla, CA; kjer bi prespali in drugi dan obiskali Outlet center.
03.07.2012
Outlet center celi dan; nekaj za punce :) zvečer vožnja do Malibuja in nazaj spat v Camarillo.
04.07.2012
Pot mimo Malibuja do Santa Monice; sprehod po pomolu. Sledi vožnja skozi Beverly Hills do Hollywooda. Walk of Fame (klko rabimo časa za ogled tega dela LA-ja?), Steples Center (da vidim kje zabija gole naš ANže :D), Long Beach in nato spanje v Super 8 motelu v Inglewoodu; bližina LAX!
05.07.2012, 06.07.2012
počivanje na plaži.
07.07.2012
Pakiranje in odhod na letališče. Sledi let domov.

To je to v grobem; tisti, ki se vam da mi lahko svetujete kaj bi bilo na tej trasi nujno za videt in nimam zajeto! Kaj dosti poti nebomo več spremijali; tam se bomo edino odločali ali za Canyon de Chelly in Petrifed Forrest ali to izpustimo. Iz poti mi je malenkost Badlands NP a mislim, da ga nebi smeli izpustiti če smo že v bližini ali? Zanima me tudi: Goosenack, Dead Horse Point,... so si med seboj zelo podobni? gledma slike in je vsepovsod narisan neander reke Colorado in me zanima, kateri od teh je najlepši, da si enega ogledamo in ne hodimo do vseh!?

Lep pozdrav

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a VinS » To Jun 05, 2012 4:14 pm

Dobro si to spravil skupaj! Nekaj manjših pripomb(ic):

Las Vegas - jaz bi izpusti stari center oz. peš cono Fremont Street Experience (kar je v bistvu vse kar šteje pod "stari"del mesta) in si v tistega pol dneva raje ogledal Strip. Mogoče greste iz letališča kar direktno na južni Outlet (rental car center je namreč 5 km južno od letališča na 7135 Gilespie Street v neposredni bližini LV Outlet centra), potem pa lepo po Stripu do hotela (mimo znanega znaka Welcome to faboulous Las Vegas).

Yellowstone - Po trenutnem planu se boste peljali 3000km in porabili 5 dni da boste v bistvu manj kot en dan v tem parku (ostalo kot je Badlands, Devils Tower in drugo je bolj mašilo). Ne vem, če je to ravno najbolj pametno. Ne me narobe razumet, Yellowstone je ena od najbolj enkratnih lokacij na vsem svetu in vredna precej napora, samo v slabem dnevu ga boste le prepeljali (ne pozabi tudi, da je park velik za pol Slovenije, omejitev na cestah pa je 45mph, s tem da zaradi gneče in živali na cestah še toliko ne boste mogli peljati). Če se odločite za vključitev tega parka v vaš plan poti potem je po moje najbolje, da se zavestno pripravite tudi na kakšen nor dan vožnje - npr. en dan od 7-8h zjutraj pa vse do 10h zvečer (ali pa še več, saj vas bo več šoferjev) z le minimalnimi postanki. Ker je večina cest v tem delu ZDA praznih in ravnih, lahko brez težav voziš recimo 75-80mph po avtocestah konstanto več ur skupaj, tako da tudi 1500km v enem dnevu ni nekaj nemogočega. Mi smo recimo lani (in to z dvema majhnima otrokoma) dvakrat naredili po 1000km v enem dnevu in to od 2h popoldne do polnoči, dopoldne pa smo imeli normalne oglede. Druga možnost je, da izpustite vse vzhodno od Yellowstona, ste v tem parku 2 dni (ob isti nočitvi), potem pa na južnem izhodu ven čez Grand Teton in direktno v Moab. ŠE tretja varianta - iz Las Vegasa direktno do Idaho Falls (mogoče postanek Salt Lake City), potem pa nazaj grede Moab-Capitol Reef(samo tranzit)-Bryce-Page-Monument Valley.

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a primozK » To Jun 05, 2012 5:21 pm

Kako to zgleda z rent-a-carom! Meni piše lokacija na letališču na front desk, da se moram zglasiti! Preko AutoEurope sem najel avto; ponudnik pa je Dollar! Kje zdaj jaz avto zdignem; če res na Gilespie Street, kako pridemo do tja iz letališča?
V Yellowstone imam problem, ker ne dobim nočitve z primerno ceno! 23.06.2012 imam rezervirano nočitev v Super 8 cook city silver gate! En dan prej zaseden in en dan pozneje zaseden, tak da mi nič ne pomeni, če grem direkt do Idaho Fallsa (edino če prespim v Red LOdge! pa grem iz Idaho Fallsa do red Lodga; v teh cabins pa piše, da moraš imeti po večini svojo posteljino ali spalne vreče! Ko pa naredim ta S v parku pa se mi ne splača še enega ali?
Pa če izpustim Bryce in Zion na začetku potem imam samo vijuganje med parki v Utahu! Sicer do Idaho Fallsa pridemo 1 dan iz vegasa tudi če se ustavimo v Brycu za 2 uri! Zion pač samo prepeljemo skoz. Saj imamo namen tiste dni ko je en dan kasneje samo vožnja povezati in se raje večer peljati 5 ur dalj časa in prišparati kaki dan (vse je odvisno od utrujenosti)!

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a VinS » To Jun 05, 2012 8:36 pm

primozK napisal/-aColonKako to zgleda z rent-a-carom! Meni piše lokacija na letališču na front desk, da se moram zglasiti! Preko AutoEurope sem najel avto; ponudnik pa je Dollar! Kje zdaj jaz avto zdignem; če res na Gilespie Street, kako pridemo do tja iz letališča?
V Yellowstone imam problem, ker ne dobim nočitve z primerno ceno! 23.06.2012 imam rezervirano nočitev v Super 8 cook city silver gate! En dan prej zaseden in en dan pozneje zaseden, tak da mi nič ne pomeni, če grem direkt do Idaho Fallsa (edino če prespim v Red LOdge! pa grem iz Idaho Fallsa do red Lodga; v teh cabins pa piše, da moraš imeti po večini svojo posteljino ali spalne vreče! Ko pa naredim ta S v parku pa se mi ne splača še enega ali?
Pa če izpustim Bryce in Zion na začetku potem imam samo vijuganje med parki v Utahu! Sicer do Idaho Fallsa pridemo 1 dan iz vegasa tudi če se ustavimo v Brycu za 2 uri! Zion pač samo prepeljemo skoz. Saj imamo namen tiste dni ko je en dan kasneje samo vožnja povezati in se raje večer peljati 5 ur dalj časa in prišparati kaki dan (vse je odvisno od utrujenosti)!

Za avto drugače ni ni nobenega problema, to imajo sedaj vsa večja letališča, Las Vegas še posebno vzorno, ker imajo vse agencije na istem mestu. V terminalu slediš tablam za Rent-a-car ki te pripeljejo na izhod iz terminala, kjer vsakih 5 min pride bus, ki t,e brezplačno seveda, zapelje direktno do centra. Glej link http://www.mccarran.com/03_carrentals.aspx. Podobno je pri vračilu -vi greste iz LA?

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a primozK » To Jun 05, 2012 8:53 pm

Podobno je pri vračilu -vi greste iz LA?


Ja nazaj letimo iz LA! Tak, da ni problem s prtljago!

Zanima me kako je z notranjimi leti ali leti nasplošno, kjer moraš prestopati! Na notranjem letu imamo v Newarku 45 min časa, med pristankom in vzletom, v SF pa 69 minut! Kako je z prtljago? Jo morš čakati po vsakem letu ali jo oni avtomatsko predenejo na drugo letalo? Ponavadi so pristanki in vzleti na različnih terminalih ali? Potem bo to veliko laufaja po letališčih :)

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a VinS » Sr Jun 06, 2012 1:17 pm

primozK napisal/-aColon
Podobno je pri vračilu -vi greste iz LA?


Ja nazaj letimo iz LA! Tak, da ni problem s prtljago!

Zanima me kako je z notranjimi leti ali leti nasplošno, kjer moraš prestopati! Na notranjem letu imamo v Newarku 45 min časa, med pristankom in vzletom, v SF pa 69 minut! Kako je z prtljago? Jo morš čakati po vsakem letu ali jo oni avtomatsko predenejo na drugo letalo? Ponavadi so pristanki in vzleti na različnih terminalih ali? Potem bo to veliko laufaja po letališčih :)


V LA je Dollar tudi nekaj stran od letališča, poglej na google.maps za Dollar LAX. Te pa od tam isto pelje brezplačni avtobus do terminala, če boste imeli več prtljage greste lahko najprej na letališče in tam odložite prtljago, potem pa se samo eden odpelje do rental centra in vrne avto ter se potem z avtobusom pripelje na letališče. Tako smo mi naredili lani na tem istem letališču, res pa da predvsem zaradi otrok.

Glede teh prestopov pri notranjem letu - a so vsi leti na isti karti? Če so, potem ne bi smelo biti problema, prtljago checkiraj na začetku do konca. tudi če se ti eventualno ne izzide časovno in zamudiš let ne bi smelo biti večjih problemov, saj so verjetno leti na teh relacijah po večkrat na dan in te morajo dati na naslednji let.

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a primozK » Če Jul 05, 2012 7:15 am

Alo! zanima me kaj narediti, če se ti zgodi kot meni, da sem se izogibal na parkirišču avtu in zapeljal z zadnjim delom preko pločnika in na rahlo poškodoval branik (vidi se skoraj nič)! je dobro narediti kaki zapisnik ali se narediti francoza? prosim za hiter odgovor, ker avto peljem jutri nazaj (zgodilo se mi je danes)! lp

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a VinS » Če Jul 05, 2012 9:47 am

primozK napisal/-aColonAlo! zanima me kaj narediti, če se ti zgodi kot meni, da sem se izogibal na parkirišču avtu in zapeljal z zadnjim delom preko pločnika in na rahlo poškodoval branik (vidi se skoraj nič)! je dobro narediti kaki zapisnik ali se narediti francoza? prosim za hiter odgovor, ker avto peljem jutri nazaj (zgodilo se mi je danes)! lp


Težko reči, če imaš vse zavarovano (kar domnevam da imaš) potem bi jaz to vseeno omenil pri vračilu, bolje kot da podpišeš kakšen lažen zapisnik (kjer piše, da si vrnil avto v nepoškodovanem stanju).

primozK
PrispevkovCOLON 31
PridruženCOLON Če Apr 12, 2012 4:23 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a primozK » Če Jul 12, 2012 9:03 am

Živi in zdravi smo se vrnili iz ZDA!

Da malo strnem dogajanja!

14.06. smo pristali 1 uro prej kot predvidoma na JFK v New Yorku! Dobro za nas, saj smo tako imeli 1 uro več časa za začetno otipavanje mesta. Iz JFK, smo se potem z Airtrainom zapeljali do shuttle servisa, kjer smo poklicali Super8 shuttl, ki je prišel po nas in nas zapeljal do našega prenočišča v New Yorku. Super 8 JFK Airport v predelu Jamaica.
Po prihodu smo se malo osvežili in nato se odpravili proti Metroju, ki je bil 3 minute hoda vstran od hotela. Z metrojem smo se zapeljali na 42. street, kjer smo dvignili karte za vodene oglede mesta New York.
Nato smo se peš odpravili proti pristanišču, od koder vozijo ladjice po zalivu Manhattna. Glih za glih smo ladjico ujeli in se v rahlo vetrovnem vremenu odpravili na prvo raziskovanje Manhattna (iz vodne strani)! Iz vodne strani smo dobili občutek, da pa ta Manhattan ni tako velik in bi se ga dalo lepo ogledat v 2 dneh :) Na poti smo občudovali Kip svobode, brooklyn bridge, Empire State Building,... Po 90. minutah je bilo vožnje konec in smo se celi prepihani odravili nazaj na 42. street (med 7. in 8. avenijo), kjer smo se vklučili v avtobusno turo (večerno-nočna tura)! tura je trajala dobri 2 uri! Ogledali pa smo si srednji Manhhatan in brooklyn. Videli neskončno vrsto pri baje najboljši piceriji v New Yorku. Ljudje čakajo zunaj tudi po 1 uro v vrsti dolgi 100+ metrov :) Po vrnitvi nazaj na izhodiščno točko smo se odločili, da utrujeni od potovanja sklenemo dan in se vrnemo v naš hotel.
15.06. zjutraj nas je čakal zajtrk. Šokirani od gneče v jedilnici smo si naredili zajtrk. Seveda nam je vzelo več časa kot sem načrtoval. Nato smo se odpravili na Manhattan, kjer smo se najprej pridružili turi po zgornjem Manhattnu in Harlemu. Peljali smo se mimo Central Parka, ki je res po dogajanju in veličini razred za sebe. Ker je to hop on/hop off varianta ture, smo pri Plaza hotelu izstopili in si ogledali ta predel, kjer je Kevin bil sam doma :) Od tam smo se spet malce sprehodili proti izhodiščni točki za turo po Downtownu. Zmes smo se ustavli v Applebies-u na lunchu. Na tej turi smo se zapeljali po Times Square in do Emipre State Buildinga, kjer smo izstopili. Sledil je seveda obisk stolpa. Pričakovali smo večjo gnečo kot je bila, saj nam je obisk stolpnice uzel dobro uro časa. Sledil je sprehod do Washington Square, kjer nas je čakala sestrična od prijateljica, ki je bila z nami na potovanju. Tako smo se naprej odpravili peš in naleteli na imitatora Johna Lenona (seveda obvezno slikanje v ZDA). Imitatora je spremlajl kamerman iz Srbije in se nam je cel čas smejal, ko smo se pogovarjali, saj nas je vse razumel. Potem smo z njim malo popričali in nadaljevali pot naprej do bližnjega kafiča/slaščičarne. In kot zakleto spet natakarca priča. :) Pa ona pita: dali vi pričate :)) Spet smo morali paziti kaj govorimo :) Ker nam je spet krulilo smo v Little Itally šli na pico. Edino meni bila pica dobra (drugim preveč pečena). Cena je bila malo manj dobra (20€ za 1 pico)! Setrična častila, a vseeno! Ker smo bili daleč vstran od avtobusne točke bus ture, smo se odličili, da gremo z metrojem do WTC memoriala. In glej ga zlomka: 5 minut prepozni, saj so nam pred nosom zaprli. Tako smo se morali zadovoljiti z zunanjim ogledom skozi ograjo. Seveda se gradijo nove stolpnice, ki naj bi bile višje od WTC-ja. SLedil je direkten povratek z metrojem do motela, saj je bila linija iz WTC-ja do našega izhoda za hotela direktna in hvalabogu nismo potrebovali prestapljat in gubit časa. Seveda utrujeni smo hitro zaspali.
16.06. smo se zjutraj brez zajtrka (saj smo imeli bus za washigton ob 7.00 in časa za zajtrk ni bilo) odpravili s taksijem proti megabus postaji na Manhattnu. Od tam pa je sledila dobre 4 ure vožnja proti glavnemu mestu. Za mene poleg SF najlepše mesto na poti. Sicer smo videli le ta turistični del. Sledili so ogledi mesta. 8 ur hoje od ene znamenitosti do druge je hitro minilo. Na poti so nam delale družbo veverice, ki jih je bilo zelo veliko. Škoda je edino, da se na glavnem placu veliko gradi in da je bilo večino fontan praznih in tako je celotna slika slabša kot bi bila, če bi bilo vse urejeno. okorg 20.00 ure smo se vrnili na Union Station, kjer smo se najedli in začelo se je mučno čakanje na bus proti Buffalu. dobre 3 ure sedenja na neudobnih klopeh. Šli smo skoraj eno prej do mesta kjer stojijo busi v upanju, da bomo prvi in bomo lahko zavzeli prvo vrsto zgoraj na dobledeckerju. Takrat smo zagledali, da v vrsti čaka že najmanj 20 ljudi :) katastrofa. Na srečo sva midva z ženo dobila sedeže takoj ko prideš po stopnicah gor in se lahko stegnil noge preko ograje. Sledila je mučna vožnja, ki je trajala 8 ur.
17.06. nas je v Buffalu zjutraj čakal bratranec od drugega kolega, ki je bil z nama na potovanju. Z hummerjem smo se zapeljali do Niagarskih slapov, katere smo si ogledali iz obeh strani. To je fantazija in kdo tega ne gre gledat veliko zamuja. Vožnja z ladjico je spet eno doživetje, ki ga nemoreš pozabiti. Vsi so imeli te vrečke za smeti preko glave, edino jaz in še eden junak sva imela te oblekice samo do vrata. Jaz sem s telefonom snemal in me je ta vreča motila. Seveda je osvežitev ob veliki vročini zelo pasala. Bil pa sem razočaran, saj ponujajo spust do slapov iz zadnje strani (imajo podzeni tunel iz katerega sta dva majhna tunel pod slap; prideš nekje na 4 metre do slapa; seveda je vse zbetornirano in tako ne vidiš nič posebnega za kar velik znesek, ki ga hočejo imeti za ta ogled), kateri ni vreden svojega denarja. Mestece ob niagari je tudi poglavje za sebe. Res živo je na kanadski strani. Sledila je pot proti predmestju Toronta. Nekaj minut iz Niagare smo se ustavili na RIBS Festu, kjer smo si privoščili prave pečene rebra in pečenega piščanca. Nisem ljubitelj reber, a ta sem jedel. Dokler je bila sladka marinada na mesu je bilo zelo dobro. Brez marinade pa je meso prazno/nezačinjeno. Stvar okusa seveda. Sledila je pot domov k stricu od kolega. Tja smo prišli nekje okrog 9 ure zvečer. Po krjašem pogovoru, sva se midva z ženo utrujena odpravila spat.
18.06. smo si skupaj pripravili zajtrk. Nato smo skočili v bazen in počakali brtranca, da je prišel po nas in nas zapeljal po Torontu. Povzepli smo se na CN Tower. Res zelo lep pogled iz njega. Zvečer nas je čakala večerja in nato smo se še enkrat v bazenčeku skopali. Sledilo je spanje.
19.06. smo se odpravili na Zoo Safari, nedaleč vstran od toronta. Z avtom smo se zapeljali med živalmi. Res enkratno doživetje. Ker je bil to zadnji dan pri stricu, nas je slednji povabil na večerjo v restavracijo Mandarin. All you can eat restavracija. Imajo vse in še več. Res, da je to Azijska restavracija, vendar vse kaj so imeli zajesti je bilo vrhunskega okusa. Najedel sem se za 3 dni :)
20.06. zjutraj smo se odpravili proti Buffalu, kjer nas je čakal dan notranjih letov (Buffalu-Newark-SF-LV)!
Sledi ostalo.....

VinS
Site Admin
PrispevkovCOLON 200
PridruženCOLON Ne Apr 01, 2012 8:13 pm

Re: ZDA 2012

OdgovorNapisal/-a VinS » So Jul 14, 2012 8:44 pm

Pozdravljen nazaj! Hvala za lep opis in lep pozdrav iz Raba.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov