Pozdravljen in dobrodošel na forumu!
Poskušal bom odgovoriti po korakih, mogoče tudi v več prispevkih, da bo bolj jasno. Najprej glede 4+1 - to pomeni 4 odrasli + en (majhen) otrok? ČE tako potem je to podobno, kot smo mi potovali leta 2008, 2 para + najina enoletnica. Če je zraven otrok so tudi zaželeno določene manjše prilagoditve, če sklepam narobe pa me prosim popravi.
Najprej nekaj opozoril:
Antelope Canyon: Summer months provide two types of lighting. Light beams start to peek into the canyon March 15 and disappear October 7 each year.
http://en.wikipedia.org/wiki/Antelope_Canyon .To pomeni, da pred sonce ni dovolj visoko da prodre v kanjon, tako da ne pride do teh znanih žarkov. Če bi to radi videli potem je smiselno obrniti krog okoli Grand Canyona - se pravi najprej Zion, Bryce in nato Page)
Glenn Canyon Dam in Lake Powel kot sta bolj tranzitna, tam ne načrtuj kakšnega daljšega postanka. Bolj zanimiv je Horseshoe band pa tudi t.i. gobice - Toadstool hoodoos, oboje le kakšnih 10 minut peš od glavne ceste nekaj km pred ali za Pagom ob vaši poti.
Grand Canyon: v tem letnem času pa tudi zaradi malo časa pride v poštev le južni del (South Rim) - se pravi med LA/ali LV) in Page-om.
Napa Valley - jaz osebno bi spustil, mislim, da imamo v Sloveniji in bližnji okolici precej lepše vinske gorice. Podobno Lake Tahoo, razen če bi se šel smučat (kar bi jaz osebno naredil, če bi bil tam v tem času).
Se pravi nek okvirni plan (v takem tempu se da obiskati, seveda pa se lahak vključi dodatne, "proste" dni):
12.3.: prihod LA
13.3.: zaradi časovne razlike zgodnje vstajanje, nakup živil v enem od 24h Wal-Martov, ogled LA ... spanje LA.
14.3.: Joshua Tree NP (loop road), opcijsko vožnja čez Oatman, spanje Kingman.
15.3. Route 66 pri kraju Seligman, Grand Canyon South Rim (sončni zahod), spanje blizu kanjona ali v Page
16.3. Page: zjutraj Horseshoe Band, opoldne Antelope Canyon, sončni zahod Monument Valley, nazaj v Page (opcija iti v Bryce po cesti 95 preko Capitol Reef NP)
17.3. Page - čez jez in mimo jezera, Toadstool hoodoos, popoldne in sončni zahod v Bryce
18.3. Zjutraj še Bryce, če mislite da še kaj za videti, potem skozi Zion in "spat" v Las Vegas
19.3. Las Vegas
20.3. Death Valley, Mono Lake (mesečina?)
21.3. Lake Tahoo, vožnja blizu Yosemite
22.3. Yosemite, vožnja do San Francisca
.
.
27.3. odhod San Francisco
Se pravi vaša pot je čisto lepo izvedljiva, ostane še kar nekaj prostih dni za malce upočasniti tempo. Mogoče celo možno vključiti Moab (Arches, ...) z okolico (meni najlepši del tega področja) - razlika v kilometrih: Monument Valley - Bryce via Page: 435km, Monument Valley - Bryce via Moab 662km.
Na drugi strani: Death Valley - Yosemite 600km zahodno od Sierre Nevade (izpusti se Mono Lake in Lake Tahoo), 830km via Lake Tahoo.
Lp Miha