Namibija

northwest62
PrispevkovCOLON 3
PridruženCOLON Po Maj 28, 2012 1:44 pm

Namibija

OdgovorNapisal/-a northwest62 » Po Maj 28, 2012 1:51 pm

Za naslednje leto imam nekaj načrtov, med drugim Namibija/JAR. Let Evropa Windhoek, povratek Capetown Evropa. Vem da je letos Emirates imel ugodne lete. Kako je s prenočišči in izposojo vozil. Namibija je precej dražja od Jar. Kako je z varnostjo na cestah?. Morda bi šli do Kasane in nato preko do Viktorijinih slapov pa pomet z letalom do JNB ali CPT (morda varianta JNB - CPT z vlakom Shololoza). Kakšne so izkušnje? Hvala

konikica
PrispevkovCOLON 42
PridruženCOLON To Maj 08, 2012 2:55 pm

Re: Namibija

OdgovorNapisal/-a konikica » So Jun 02, 2012 10:31 am

Jaz imam nekaj izkusenj z JAR. Letos sem tam prezivela 1 mesec (ne turisticno). Drzava je zelo nevarna (za belce), tako, da se ljudje zadrzujejo v ograjenih kompleksih in soping centrih (Johannesburg). Avto je nujen, ker je javni prevoz zelo slabo urejen, oziroma ga ni, oziroma imajo crnci organiziranega zase. Standard v drzavi je primerljiv Sloveniji, ce ne celo boljsi, cene se podobne. Ce bos kaksen dan ostal Johannesburgu, toplo priporocam tole prenocisce: http://www.heia-safari.co.za/. Zame raj na zemlji. Bungalovcki, okrog se sprehajajo zivali (zebre, zirafe, antilope, gnuji, ptici, v jezero vcasih pride hipo...). Hrana odlicna, predvsem meso (T-bone...). O Namibiji pa zal nimam pojma:)

northwest62
PrispevkovCOLON 3
PridruženCOLON Po Maj 28, 2012 1:44 pm

Re: Namibija

OdgovorNapisal/-a northwest62 » To Jun 05, 2012 1:02 pm

Torej ali je sploh varno iti dol kot turist, npr Cape Town in okolica, JNB pa potem z letalom do Livingstona in nazaj v JNB. Kakšna je cena tega prenočišča, ki ga navajaš, jaz je namreč ne najdem (npr. 2 osebi na noč) in kateri nacionalni park priporočaš ter kakšne so cene. Ali je Cape Town in vinorodna okolica bolj varna?.

konikica
PrispevkovCOLON 42
PridruženCOLON To Maj 08, 2012 2:55 pm

Re: Namibija

OdgovorNapisal/-a konikica » Sr Jun 06, 2012 10:18 am

Ce se drzis dolocenih pravil in ne hodis na obmocja, kjer belci niso zazeleni, ponoci ne bluzis po ulicah ipd., potem pomojem ni nevarno. So pa v drzavi posledice appartheida se zelo prisotne, veliko je kriminala. Beli ljudje zivijo v stanovanjskih kompleksih obdanih z elektricno ograjo in varnostniki. Z elektricno ograjo so ograjeni pravzaprav vsi objekti, kamor hodijo belci (soping centri, sole, sportni objekti, hoteli, ranci...). Dobila sem obcutek, da se dogaja nekaksna obratna rasna diskriminacija.

V Cape Townu nisem bila, samo v Durbanu, Pretoriji in Johannesburgu. Glede safarijev je pa tako...mi smo obiskali nekega manjsega v okolici JNB in me je zelo razocaral, ker je bil ubistvu malo vecji zivalski vrt. Vsaka vrsta zivali je bila v svojem ograjenem obmocju, kamor so se turisti sicer pripeljali z avtomobilom. Na tem Heia Safari Ranchu pa so se zivali prosto gibale okrog, kar je bilo precej bolj podobno safariju, kot pa kao pravi safari. Sicer pa vsi, ki jih poznam, hvalijo Krugerjev park. Jaz tam zal nisem bila. Sicer pa sem izvedela, da je prakticno cela Afrika razdeljena na zasebna (ograjena) posestva in zivali v naravi naj sploh ne bi bilo vec, samo se v parkih.

Kar se tice cen so podobne kot pri nas (hrana, prenocisca...). Za tale ranch ne vem tocno koliko stane, najboljse da posljes mail in vprasas. Ker v Afriki so cene zelo okvirne in se da cenkat. Pomojem med 50-70eur na osebo na noc v bungalovu z zajtrkom. povej, da si iz Slovenije in da so ti ta ranch priporocili Slovenci. Lastnica je itak Nemka. ampak ne me drzat za besedo. in ce se mogoce odlocis za to prenocisce, je nujna rezervacija, drugace te vratar/varnostnik sploh ne bo spustil na ozemlje rancha. varnost je tam na prvem mestu. sicer pa se ta ranch nahaja kaksnih 30min ven iz Johannesburga na podezelju. Zanimivo je opazovati razlike med ljudmi. Medtem ko se beli vozijo s super modernimi avtomobili, crnci pesacijo ob avtocesti ipd.

Drugace pa Juzno Afriko zelo priporocam za obisk (ceprav kratek). Ljudje so zelo prijazni, hrana je odlicna, narava pa fantasticna.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov