Praga, Berlin, Dresden, 2011

TheBizz
PrispevkovCOLON 9
PridruženCOLON Sr Maj 09, 2012 1:56 pm

Praga, Berlin, Dresden, 2011

OdgovorNapisal/-a TheBizz » Sr Maj 09, 2012 2:02 pm

november 2011:

Evo trip preko Češke do Berlina je za nama.

Pot je potekala preko Gradca in Linza do prvega cilja, Čeških Budejovic, naprej do Hluboke na Vltavi z ogledom dvorca, popoldne pa vožnja do Prage in večerni ogled mesta.

Drugi dan je najprej sledil ogled Hradčanov oz. praškega gradu popoldne pa ponovno potepanje po starem delu mesta.

Tretji dan sva se odpravila do Berlina, kjer je bil v planu ogled zapuščenega zabaviščnega parka na obrobju mesta. Za zapuščene stvari sem opazil da sem vsaj leto oz. dve prepozen, saj je večina že zagrajena oz. ograjena in označena s trakovi in tablami "prepovedan prehod", žal. V Berlinu sva se bolj posvetila vzhodnemu delu, katerega sva tudi kar nekaj prehodila in pregledala.

Četrti dan sva se zapeljala preko Potsdama do že prej omenjenih zapuščenih sanatorijev v Bellitzu. Hospitalizacijski kompleks je bil zgrajen leta 1898 in je zajemal približno 60 stavb. S prvo svetovno vojno je kompleks postal vojaška bolnišnica, v kateri se je zdravil tudi A. Hitler. Kraj je dobesedno srhljiv, toliko zapuščenih objektov na enem mestu, ki domišliji ne pustijo počivati. Ker so vsi objekti zaprti in zaklenjeni, sva izkoristila odprta vrata ograje in se na hitro sprehodila okoli parih bivših sanatorijev. Ko sem potem v avtu nastavljal navigacijo, je prišel starejši gospod in prej omenjena vrata ograje zaklenil s ketno in ključavnico. Še dobro, da sva bila hitro nazaj pri avtu :) Sledila je bolj prijetna stvar, vožnja do Dresdna in ogled mesta podnevi in v večernih urah, sprehod čez božične sejme, ki jih tu res ne zmanjka.

Zadnji dan sva skočila na ogled ZOO-ja, ki je en starejših v Evropi, sva bila pa nekoliko prezgodnja, da bi bile že vse živali pokonci. Za konec pa še skok v trgovski center Altmarkt v Dresdnu nato pa vožnja mimo Münchna domov. :grin:

Prevoženih 2220km s porabo 6,4l/100km. Na Češkem sem naredil napako, ko sem na bencinski na AC plačal z € in namesto cca 1,45€/l (35 čeških kron), plačal 1,6€/l, ups nisem prej razmišljal o kakšnem čudnem menjalnem tečaju . Tankat sem šel pa z namenom, da tankam po 10centov na liter ceneje kot bi v Nemčiji :aplauz:

Stroški: gorivo cca. 190€, hoteli 200€

Prvi postanek na Češkem:
Slika
Slika
Slika
Češke Buejovice:
Slika
Slika
Dvorec Hluboka na Vltavi:
Slika
Ko sva se v Pragi razpakirala in avto parkirala v garažo hotela, sva se opdravila na potep po mestu:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Praški grad:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zlata ulička na praškem gradu:
Slika
Slikanje z iPadi v porastu 
Slika
Slika
Slika
Slika
Proti Berlinu:
Slika
Slika
Zapuščen zabaviščni park v Berlinu:
Slika
Slika
Slika
Spomenik žrtvam holokavsta:
Slika
Slika
Berlinski zid:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Brandenburška vrata:
Slika
Parlament:
Slika
Slika
Območje sanatorijev v Beelitzu:
Slika
Slika
Slika
Dresden:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

LP

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov