Med Kölnom in Stuttgartom 2012

TheBizz
PrispevkovCOLON 9
PridruženCOLON Sr Maj 09, 2012 1:56 pm

Med Kölnom in Stuttgartom 2012

OdgovorNapisal/-a TheBizz » To Nov 06, 2012 10:55 am

No pa je tudi jesenski trip za nama in tu je "kratka" foto reportaža.

Tokrat naju je pot vodila do Kölna, potem pa počasi nazaj mimo Nürburga, ob Renu do Frankfurta, Heidelberga, Strasbourga v Franciji in zaključka v Stuttgartu oz mestecu Lichtenstein 60km južneje.

Prvi dan ni bil nič posebnega, popoldne vožnja do Münchna kjer sva večer zaključila ob dobrem nemškem pivu, naslednji dan zjutraj pa že štartala direktno za Köln.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Naslednji dan sva se zapeljala do Nürburga, do znamenitega Nordschleifa o katerem sanjarim že celo večnost, a ta dan oz. dopoldne vožnja po njemu ni bila mogoča.
Slika
Slika
Slika
Slika

Kasneje pa mimo Koblenza po dolini reke Ren do Frankfurta. Res čudovita pokrajina, polna vinogradov, manjših mestec in nešteto gradov:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Frankfurt:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Na poti v Strasbourg sva se ustavila v čudovitem mestecu Heidelberg:
Slika
Slika

Strasbourg:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

V Stuttgartu sva si ogledala Porsche in Mercedes muzeja, pri čemer je oba Mercedezov bolj navdušil (seveda sta oba odlična):
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Na poti domov sva se ustavila še v mestecu Lichtenstein južno od Stuttgarta, kjer sva si ogledala grad nad mestom:
Slika
Slika

Prevoženo ~2500km s porabo 6l (95okt) in ceno v povprečju 1,6€.

Cestnine in gorivo:

Za vinjete oz tunelnine je šlo 43€ (od tega 10€ za nemško eko nalepko za po centrih večjih mest v D, ostalo tuneli v AUT), za bencin pa 250€. Pri nemški eko oz Umwelt nalepki bi lahko prihranil slabih 5€ če bi jo kupil v kakšnem izmed TUV centrov v Nemčiji in ne pri AMZS (za člane 10€, nečlane 15€). Za pridobitev nalepke je potrebna prometna in homologacijski kartonček.

Prenočišča:

Spala sva v hotelih oz. prvo in zadnjo noč pri prijateljih v Munchnu in Stuttgartu. V Kölnu sva spala v neke vrste hostlu (jugenherberge) a sva imela normalno double sobo s svojo kopalnico, lokacija slab km od znamenite katedrale, cena 79€ (parking+zajtr, brez wifi). Super zadovoljna.

V Frankfurtu v Hotelu Royal tudi blizu centra mesta, kakšnih 15min hoje stran. 85€ s privat parkiriščem na dovrišču (brez parkirišča bi bila cena 70€), free wifi v sobi + zajtrk. Zelo prijazno osebje.

V Strasbourgu pa v hotelu Esplanade cca 2km od centra mesta a neposredno ob postaji tramvaja, kar je bilo res super (celodnevna karta (24h) za tramvaj stane 4€). Od vseh hotelov je imel ta nekoliko manjši wc in postelja je bila "samo" 140 širine. Lastnega parkirišča hotel nima, a je na široki ulici na obeh straneh veliko parkirnih mest in ni težko dobiti luknje. V ceni je bil free wifi v sobi in zajtrk. Cena 49€, tako da glede na ceno lahko vsekakor priporočam.

Hrana:

Hrano sva jedla zunaj, začuda se nama je v veliki meri celo uspelo izogniti raznim McDonaldsom in BurgerKingom. V šestih dneh pa sva za hrano porabila cca 150€.

LP Andrej

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov